Угорщина підтримує суверенність України та чекає від Порошенка кроків на зустріч

20
4

Міністерство закордонних справ Угорщини привітало і оцінило проведення виборів Президента України, що відбулися 25 травня 2014 року, на високому рівні. Про це йдеться у заяві МЗС Угорщини.

"Вітаємо громадян України, які на президентських виборах віддали свої голоси за стабільну і цілісну Україну", - йдеться у заяві.

За інформацією державного департаменту Угорщини, під час виборів не було зафіксовано істотних порушень, які б поставили під сумнів їх демократичний характер та законність вибору українців. Крім того, висока явка виборців та підтримка Петра Порошенка надала цим виборам вищого рівня легітимності. 

Однак у МЗС Угорщини висловлюється жаль з приводу того, що внаслідок дій сепаратистів у Донецькій та Луганській областях неможливо було повноцінно організувати вибори Президента України. Отже, це вказує на те, що на Україну ще чекатимуть величезні виклики, що вимагають від офіційного Києва рішучих дій щодо врегулювання спірних питань.

«Історичною відповідальністю Петра Порошенка є припинення тенденцій сепаратизму та збереження територіальної цілісності країни, у чому він може розраховувати на повну підтримку з боку Угорщини», - йдеться у заяві.

Держсекретар МЗС Угорщини Жолт Неймет також зазначив, що переконлива підтримка кандидатури Петра Порошенка підтвердила правомірність та легітимність української влади. "Угорщина і надалі виступатиме за підтримку територіальної цілісності, суверенітету, незалежністі та стабільністі України, а також розширення демократії", - сказав він. І додав, що сподівається на реалізацію пунктів угоди, підписаною між Петром Порошенко та Ласло Брензовичем.

Отже, Міністерство закордонних справ Угорщини сподівається, що якомога скоріше будуть реалізовані питання, передбачені угодою про співробітництво, укладеною між Петром Порошенко та представником угорської національної меншини в Україні - Товариством угорської культури Закарпаття (ТУКЗ-KMKSZ).

Мукачево.net

Коментарі

Б
берегово

Йо-йо-йой! А що тепер буде робити у політиці Гайдош! Брензович захопив вудила мадярського закарпатського політичного коня! Гайдош, Бабяк, Пейтер... Плачу за вами крокодилячими сльозами! Амінь

9
911

Відповідальність про спокій на Закарпатті лягає преш за все на прем’єра Орбана і його сталітів на Закарпатті. Й Берегові зокрема. Бо новообрана голова Берегівської райради не спромоглася бути громадянкою України навіть у присутності державних посадівців України Брензовича та Петрушки і не дозволила виконання гімну України на засіданні райради. Чим првселюдно виявила неповагу до державних символів, що тягне за собою кримінальну відповідальність. А те, що цьому не заперечили "нові" високопосадівці, один з яких підписав угоду про співпрацю із Порошенком, говорить про неповагу до держави України усієї національної угорської меншини. Робімо собі висновки про таких "державників".І про приклад, який вони подають пересічним закарпатським угорцям.

У
Учителю

Тільки той не помиляється, хто нічого не робить. Треба було вжити літеру "у", а не "в" на початку слова, шан "вчителю".

В
вчитель

Спочатку навчіться писати без помилок,а тоді -про політику.

Читайте також