Угорщина планує виділити для "Плану Егана" на Закарпатті понад 100 млн євро

4
13

Угорський уряд продовжить започатковану на Закарпатті програму економічного розвитку і наступного року. Якщо на підтримку угорців Закарпаття цього року передбачено близько 2 млрд форинтів, то наступного вже 5,5 млрд форинтів або 17,5 млн євро.

За словами урядового комісара Іштвана Грежи, який відповідає за Закарпаття в уряді Угорщини, пріоритетними напрямками залишаються розвиток туризму, підтримка сільськогосподарського виробництва, а також малих і середніх підприємств.

Для підтримки закарпатських підприємців спільно зі Спілкою закарпатських угорських підприємців, БО «Pro agricultura Carpathica» та фахівцями Закарпатського угорського інституту ім. Ф.Ракоці ІІ було розроблено "План економічного розвитку імені Еде Егана". Перший транш слід очікувати вже у вересні цього року.

"План Еган" на Закарпатті мають завершити у 2018 році. Для цього уряд Угорщини збирається взяти спеціальний пільговий кредит в державному Ексімбанку в розмірі 32 млрд форинтів загалом - а це понад 100 млн євро.

Стратегічними партнерами угорського уряду на Закарпатті є так звані історичні церкви та Закарпатській угорській інститут ім. Ференца Ракоці ІІ в Берегові. Значну підтримку отримає також Мукачівській римо-католицький коледж.

За словами Василя Брензовича, народного депутата України, голови КМКС, для впровадження "Плану Егана" на Закарпатті "були проведені зустрічі з урядом Угорщини, особисто з Віктором Орбаном, прем’єр-міністром країни, який запевнив у своїй підтримці цього започаткування".

Мukachevo.net

Коментарі

Г
Горянин

Менталітет Едварда Єгана, угорського урядовця ірландського походження, чужий українській антинародній владі. Ця людина зробила для Закарпатського люду більше ніж українська влада за всі роки незалежності. Еган працював на державу і народ, а теперішні можновладці звичайні хапуги, брехуни і бариги, які знищують державу і виганяють народ України з рідної землі та рідної хати То, що робив Еган для народу, теперішня влада робить наоборот.Царство тобі Небесне великий Чужинцю!

ДО
до останного дурня

та поднимай на вила,баране,бо у нас вообще уже жопа..а шось нико ся не шевелить,поднимальщики кончені,диванні воїни..

СТ
Странні тоті мадяри

Їхні громадяни втікають з Мадярщини подале, а они вкладають гроші в чужу країну. Кіби у настакоє було то наших би точно подняли на вила.

ОЗ
обісьте знали

туйка буде так страшно жити...што люди перейдуть у ліс у землянки...БОГ ВАС ПУБЬЕ СУКОТА НЕЩАСНА....і кербач лусне.

НТ
но тай сиди позирай

...як жону зводять...У ПЫСОК ТРЕА БИТИ...та што кіть Киеву пофіг...у нього 25 жун 23...і щи не вичур. бляха люди невже продастеся за пару форинту...ци колбасу...вать цураву машину...ОЧНІТЬСЯ...не упстало мужика...всіх ато зжерло...ставайме раком цигани платять...

П
Політик

Но так мадяри дають більше ніж свідомий і скачучий київ :-), совпадение. Не думаву :-)))

Н
начорта

їм земля...самі поріжете ліс запаскудите поля і воду...готовоє фурами повезете...се вам не путін войнушку бавить...технології провірені... купи чужуй жоні тосеанто...з ким буде спати?...розвод лишня суета)

В
віталька

Ну, мадяри красави, так ось помали-помали, шляхом вкладення бумажок,що нічим не забезпечені, Угорщина отримає територію(що саме цінне в державній політиці) Закарпаття,причому зі сторони буде здаватись, ніби самі закарпатці проголосували на референдумі.Ну, ви розумієте про що я.Так що учіть мадярську панове.

S
srt

Все іде за планом!!!

ДІ
До і що?

Як,що? Гроші може убрати каждый українець в банкоматі в Панамі на вулици Офшорів!

Ш
што?

Угорщина,не давайте нич!!! Ко то контролірує куда тоти гроші ідуть,Ви шо не знаєте??Сим ЗЛОДІЯМ!!!

ІЩ
І що?

А Україна обіцяє виділити на розвиток Закарпаття 100 млрд доларів. Слава Україні!!!

1
123

Окраїна теж виділила для Закарпатських українців неволю та бідність

Читайте також