Угорщина планує змінити більшість своїх закордонних послів та не підтримує санкції проти Росії

7
0

Нещодавно призначений на посаду міністра іноземних справ Угорщини і торгівлі Петер Сійарто пообіцяв, що буде підсилювати культурні та зовнішньоекономічні відносини, скоротить персонал міністерства і замінить більшість послів Угорщини.

Зокрема він заявив, що близько три чверті всіх послів буде змінено протягом наступних 12 місяців. Однак кількість економічних атташе збільшиться з 81 до 136.

Що стосується ситуації в Україні, міністр підкреслив, що Угорщина виступає за врегулювання конфлікту шляхом перемовин та сумнівається у ефективності санкцій.

Також глава угорського міністерства нещодавно відвідав Словаччину, де мова йшла, у тому числі, про запуск газопроводу, що з'єднає обидві країни - це буде один з найбільш витратних проектів у сфері енергетики в Центральній Європі. Ввід у експлуатацію заплановано на 1 січня 2015 року. Саме тоді, за словами прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, Угорщина матиме змогу знову поставляти до України "реверсний газ".

Також МЗС Угорщини зазначає, що підтримує стратегію розширення Євросоюзу. Зокрема готові допомагати у вступі до ЄС Сербії, Албанії, Чорногорії та Туреччині. Про Україну у повідомленні на офіційному сайті не йдеться.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також