Угорщина продовжить забезпечувати дров'яними котлами установи Закарпаття

7
0

На прохання угорської спільноти в цьому році буде продовжена програма заміни котлів на Закарпатті.

Про це 5 листопада під час прес-конференції у Будапешті повідомив Міклош Шолтес, держсекретар Міністерства людських ресурсів Угорщини, який відповідає за міжконфесійні, міжнаціональні та зв’язки із громадськими організаціями.

Програму розпочато у грудні 2014 року, перші 55 дров’яних котлів для обігріву отримали закарпатські угорські церковні та громадські установи. Вони мають стати альтернативою дорогому газовому опаленню, - сказав держсекретар.

До збору та розподілу допомоги долучилися католицька організація Карітас, Угорський Мальтійський благодійний фонд, Червоний Хрест та інші організації.

Міклош Шолтес нагадав, що Угорщина давно допомагає своїм сусідам, "в результаті цих програм направлено чимала фінансова допомога, продуктові набори і медикаменти в населені пункти, де мешкають угорці Закарпаття".

Держесекретар додав, що Угорщина допомагатиме і надалі також українцям та русинам, тобто всім, хто потребує допомоги. Він також повідомив, що звернувся до посла США в Угорщині Коліна Белла з проханням приєднатися до участі в благодійності.

Слід зазначити, що перебуваючи на Закарпатті 29-3 жовтня Міклош Шолтес висловив думку про відкриття угорських загальноосвітніх та недільних шкіл у тих населених пунктах, де у більшості проживає українськомовне населення.

Мukachevo.net
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також