Угорщина пропонує зробити безвізовий режим для закарпатців (ФОТО)

15
15

Сьогодні голова Закарпатської облради Іван Балога зустрівся з Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бачкаї та консулом Ендре Саліпскі. Сторони обговорили ситуацію в країні та Закарпатті.

Насамперед угорські дипломати висловили співчуття українському народу. «Те, що сталося в Києві, коли вбивали демонстрантів – катастрофа. Наша країна готова надати гуманітарну допомогу, готова прийняти на лікування постраждалих. Життя людини – найвища цінність, і те що на нього посягнули, не має виправдання», - заявив пан Генконсул.

Йожеф Бачкаї повідомив, що вчора в Будапешті відбулося засідання міністрів МЗС країн Вишеградської четвірки, які прийняли відповідну заяву по ситуацію в Україні. Зокрема наші сусіди пропонують запровадити безвізовий режим для наших громадян, надати технічну допомогу новому ряду, інтенсифікація надання фінансової допомоги у рамках програми «Східне партнерство», пише прес-служба Закарпатської облради.

В свою чергу Іван Балога подякував закордонним партнерам за підтримку.

«Кровопролиття зупинено. Закарпатці теж були учасниками Майдану. Нині ведеться пошук винних у ситуації, тих, хто віддавав злочинні накази.  Треба шукати компроміс в суспільстві для демократичного розвитку країни», - зазначив Іван Балога. Також керівник ради нагадав, що точкою початку протестів стала відмова влади від євроінтеграційного вектору розвитку країни. «Нині це питання має бути одним з головним. Ми хочемо будувати суспільство на європейських цінностях. Тому завтра на сесії планується прийняти звернення депутатів до парламенту щодо прискорення роботи з підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом та запровадження безвізового режиму для громадян України»,  - резюмував Іван Балога.

Коментарі

З
знаток

треба мозги включати, коли хлопці з Британії прийдуть, тай договарюватися з ними нормально, оби усім добре було, йсе тіпа один варіант і самий оптимальний, бо другий варіант у нас такий - сидіти і радоватися тому, шо нам савєтскій саюз лишив і тому, шо нам росія (кіть буде мати дяку) пообіцяє меншу ціну на газ...

1
123

Підтримую москаля. Теперки до нас будуть їздити хлопці з Британії і лишати гроші за які в Британії мож сходити у туалет, а туй купити пів села. Ами за йсе будемо цілювати їх у гузицю. Кому нах... ми потрібні у Европі, із своїми проблемами?. Нико нам не дасть безвізовий режим, бо хлопаки з пушками котрі дораз гастролірують по Україні, раз усе туй понищать, а дале бистренько поїдуть до мадяр у гості. І йсе мадяри добре розуміють.

М
Москаль

Дед и бабка по отцу - с Украины. Сердце болит за историческую Родину.

V
valaki

O, vigyazni kell ezzel is, hirtelen mindenki karpataljai lesz.....es meg magyar is, aki addig egy szot se tudott....

З
знаток

поправка, на рахунок москви... бачу, що то не мені адресовано)

З
знаток

До москаля зразу питання, а з чого то мені в москву, на виход??? "А я и так из России пишу!" - раз ти і так із росії пишеш, та шо товди на нашому сайті коментиш і так сильно за нашоє майбутнє переживаєш???

М
Москаль

А я и так из России пишу! Был у вас 2 раза в январе 2013 и в феврале 2014. Как турист. Всё было О.К. Денег прилично оставил. А теперь кто к вам поедет? За счёт чего жить будете - у вас туризм один. Всю промышленность и сельское хозяйство, доставшееся от Советской власти, угробили. Что, сделала вас богаче и счастливее ваша независимость? Пол-Закарпатья батрачит - кто в Европе, но всё больше в России. Раз вы так Россию ненавидите - езжайте туалеты мыть в Польшу.

М
Москалю

Второй шаг для таких как ты.На выход!В Москву!

М
Москаль

Это первый шаг к аншлюсу. 4 района Закарпатья, особенно Береговский - на выход! В Венгрию!

З
знаток

поскорше би. Європа за пару кілометрів, а оби до неї сходити, тілько папіря треба оформити тай гроши наплатитися, шо вже й дяка пропадає кудись їхати...

2
222

давайте, най не лиш блатні толк з разниці між цінами можуть користати, а всі люди!

V
VISA

Слава Украине ! - Героям Слава !

Я
я

невже колись і ми будемо не хужі мадяр які коли нас видять на границі то ім слина тече- шоби придумати шоб нас домів вернути і кілько би здерти з нас лохів які ім казну за візи поповняють.не вірю.

M
m

Заголовок про одне,а стаття-про друге.Що ви курите,друзі

З
Знаючий

Будуть мати МНОГО дешевого Мальборо.

Читайте також