Угорщина просить зберегти Берегівський район у нинішніх межах

4
8

Про це міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто сказав у Києві на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою після засідання Спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва.

Зокрема, Угорщина просить українську владу зберегти теперішні межі Берегівського району Закарпатської області, де проживає численна угорська меншина, і не розширювати його за рахунок Виноградівського району, населеного переважно українцями.

"Що стосується Берегівського району - існує Берегівський район, і ми сподіваємося і дуже просимо уряд України, ми маємо право сформулювати прохання, тобто у нас є таке прохання до уряду України... Щоби Берегівський район залишився, але рішення будете приймати ви", — сказав Сійярто. Він висловив сподівання, що українська влада позитивно поставиться до прохання Угорщини.

Раніше Mukachevo.net розповідало, що після адмінреформи на Закарпатті крім 4 анонсованих районів, має з'явитися й п'ятий — Берегівський район.

Багато експертів заявили, що утворення після адмінреформи Берегівського району — це прохання Будапешта.

Проте міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заперечив вплив Угорщини та зазначив, що жодна держава не має права диктувати Україні у який спосіб організовувати громади, райони чи області.

Також радимо прочитати розгорнутий матеріал: "Чому на новій карті Закарпаття з'явився Берегівський район: мова фактів та висновків".

Коментарі

:
:)

Ivan pinat kivan?

ДП
До Пальо і Volodymyr

Раджу вам їзджати до Львівщини, саме там ваше місце.А закарпатці самі розберуться

Х
Хрущов

Я бачу , що ці всі отелепи призабули 1956 рік . "Асвабадители" прийдуть зі "своєю свободою". Господи , коли це все скінчиться . Окупували і анексували чужу територію , а люди , що випадком злої долі опинилися на цій території , тепер змушені терпіти це довгі роки ..... до своєї свободи !

7
777

Сбу і воені вже усмирили крим, донецк,луганск

Z
Zoltan

Egy szo sincs a mostani jarasrol. A szerkesztoseg valamit felreertett! https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/263286911633329

ІП
Іван Пальо

Най знімають натовську блокаду і лишиться. СБУ і військова частина яка будується в Берегові усмирять мадярів.

Z
Zoltan

Не однозначно, он просит нынешний или плануруемый район. Цитирую: Не вижу ничего плохого в сотрудничестве двух стран, чтобы сделать Закарпатье историей успеха... Что касается Береговского района, мы надеемся и очень просим правительство Украины, чтобы район остался … но решение остается за правительством", - добавил венгерский министр.

V
Volodymyr

Хер їм за воротник, а не район!!!

Читайте також