Угорщина прискорює видачу паспортів – для дітей закордонних угорців процес скоротиться до кількох днів

3
0

Угорський уряд прийняв рішення, щоб для дітей закорднних угорців, народжених за межами країни процес отримання громадянства значно скоротився - тепер оформлення необхідних документів займе буквально кілька днів.

Про це повідомив Кароль Контрат, державний секретар Міністерства внутрішніх справ Угорщини.

Він розповів, що нині процес отримання угорського громадянства для дітей закордонних угорців займає 7-8 місяців. І побіцяв, що проблему буде вирішено вже найближчим часом. Адже саме йому поставлено таке завдання, аби зміцнити потенціал країни та покращити зв'язки між іноземними угорцями та Угорщиною.

У свою чергу Томаш Ветцель, заступник державного секретаря з національної політики повідомив, що на цей момент отримано вже 750 тисяч заяв від бажаючих отримати громадянство Угорщини за спрощеною процедурою. При чому 700 тисяч з них вже склали присягу на вірність державі.

Також в Угорщині занепокоєні тим, що закордонні угорці, які мають подвійне громадянство погано беруть участь у виборчому процесі. Зокрема Ілона Палфі, голова Національної виборчої комісії повідомила, що лише третина із них зареєструвалися у виборчому бюро. Тому пропонується, аби до кожного закордонного угорця надійшов відповідний лист із пропозиціями зареєструватися і взяти участь у наступних виборах в Угорщині.

Планують також вести реєстр закордонних угорців. Цю місію покладуть на консульських представників. Аби вони повідомляли про народження, смерть, зміни прізвища громадян Угорщини, які мешкають за кордоном.

"Адже нині за кордонами нашї держави ми як незрячі, і часто не знаємо коли хтось помирає або хтось одружується та приймає прізвище чоловіка, переміщується або збирається працювати за кордоном", - сказав Томаш Ветцель.

Mukachevo.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також