Угорщина привітала Ужгород зі святами квітковою композицією та танцями (ФОТО)

7
0

Офіційне відкриття композиції, а також виступ угорських та українських колективів почався о 16:00 на площі Театральній.

В честь святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності Генконсульство Угорщини зініціювало перевезення до Ужгорода з Дебрецена квіткової скульптури з героями відомого мультфільму «Русалонька».

Генеральний консул Угорщини Йожеф Бочкої, привітав від імені Генерального консульства Угорщини в Ужгороді та від імені міністерства закордонних справ з 22 річницею Дня Незалежності України. Консул також нагадав, що Угорщина була першою країною, котра 22 роки тому визнала незалежність України.

Два роки тому народилася ідея, що сусіднє місто Дебрецен подарує Україні одну композицію традиційного квіткового дебреценського карнавалу. Ця ідея сьогодні нарешті здійснилася, адже 2 роки тому квіти до нас не пропустила митниця. Пан Йожеф побажав розвитку і зміцнення карпатського народу та висловив надію на подальші дружні стосунки між ними.

Всього в Дебрецені цього року було продемонстровано 15 квіткових скульптур

Разом з тим до нашої країни завітав Дебреценський народний ансамбль. Вони виступили разом з заслуженим академічним карпатським хором на площі Театральній, запалюючи юрбу веселими народними танцями.

Квіткова композиція залишатиметься в місті до вечора неділі. Більше про неї читайте тут.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також