Угорщина ще на три роки продовжить мораторій на продаж землі іноземцям

7
0

Уряд Угорщини планує звернутися до Євросоюзу з проханням продовжити заборону на купівлю землі іноземними громадянами на три роки. Про це повідомляє Earth Times з посиланням на заяву міністра сільського господарства та розвитку регіонів Йожефа Графа.

За його словами, влада хоче продовжити мораторій з-за низької вартості землі в Угорщині. Вони побоюються, що закордонні інвестори почнуть скуповувати великі ділянки на землях сільськогосподарського призначення. Про ініціативу уряду вже повідомлено Європейська комісія, схвалення якої необхідно отримати для прийняття поправок.

Мораторій був прийнятий в 2004 році, його термін минає в 2011-му.

За даними порталу My second home, іноземні громадяни можуть купувати будь-яку нерухомість в Угорщині у власність, за винятком земель сільськогосподарського призначення, виноградників і лісових масивів. Також не можуть бути куплені військові та стратегічні об'єкти, національні пам'ятки та об'єкти, розташовані в заповідниках або у фарватері. Якщо іноземець купує будинок в Угорщині поза міської території, його ділянка не повинен перевищувати 6 тисяч квадратних метрів. У міській місцевості це правило не діє.

Журнал «Земляки» відзначає, що багато зарубіжних країн забороняють іноземцям купувати сільськогосподарські землі. Крім Угорщини, така заборона встановлена також в Туреччині, ряді провінцій Канади і штатів США, Марокко та Литві. Деякі країни дозволяють іноземцям купувати сільськогосподарські угіддя, але з обмеженнями. Так, в Іспанії іноземці не можуть придбати більше 15 відсотків земель кожного муніципалітету, в Бразилії - 25 відсотків, у Латвії - 50 відсотків. Ще в ряді країн запроваджено повний мораторій для іноземців на купівлю будь-яких земель. Така заборона діє в Китаї, Ізраїлі, Естонії, Румунії, Білорусії, Албанії, В'єтнамі, Таїланді, Індонезії.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також