Угорщина стала третьою найбільш корумпованою країною ЄС

12
4

Румунія випередила Угорщину в рамках програми Контролю за корупцією 2018 року Transparency International.

У черговому рейтингу, оприлюдненому 25 січня, вказується, що лише чотири країни ЄС торік покращили свої показники у галузі боротьби з корупцією у державному секторі.

Утім шість країн ЄС — Італія, Румунія, Греція, Болгарія, Угорщина і Хорватія — отримали показник у корупційному барометрі, нижчий за 50. Для порівняння: торік таких країн було чотири.

На підставі цього рейтингу Греція і Болгарія (41) значно погіршили свою ситуацію. Угорщина набрала 46 балів зі 100 можливих, і опинилася на третьому місці найбільш корумпованих країн Євросоюзу.

Погіршили свої результати також Нідерланди і Кіпр. Данія має найкращий показник у галузі боротьби з корупцією у державному секторі (91).

Корупція — проблема, що зростає в Європейському Союзі. Це пов'язують із перенесенням уваги лідерів держав на інші, не менш чутливі для суспільства проблеми — політичні та соціальні кризи. Відволікали увагу від боротьби з хабарництвом також Brexit, наплив біженців і тероризм. Такий висновок міститься у звіті міжнародної організації Transparency International.

Україна лише трохи покращила свій показник (29 балів зі 100). Порівняно з попереднім роком він зріс усього на 2 бали. Такий самий результат в Росії. Найгірший показник упродовж останніх десяти років — у Сомалі (10).


Коментарі

1
19,14

Який міго секрет ись удкрив.

А
Араньош

Хіхі. Нашим Угорщина здається Святою Землею. Насправді просякнута корупцію, я і так це знав. Спитайте хоть кого місцевого із Загоні.

Л
Ласло

Transparency International - організація, що фінансується угорським євреєм Дєрдєм Соросом, одним із фінансистів українського майдану.

Ш
Шоні

Йой што знаєте у сусідів макові зерна в оці лічити!А свої пусрані заперевальні шаровари на собі не видите?Усліплисьте?Побзерайте на рейтинги де ваша “ненька” під “швідомим газдованьом”!За всю історію не было такої мерзости!

Читайте також