Угорщина стверджує, що безпечна для туристів. Хоча колись понизила рейтинг для Закарпаття

9
0

Високопоставлений представник туристичної галузі Угорщини заявив, що Угорщина залишається безпечною країною, а місцеві органи влади можуть гарантувати безпеку для всіх туристів, які прибувають в країну.

Про це заступник державного секретаря з питань туризму Адам Ружинко повідомив журналістам перед базилікою Святого Стефана, що розташована у центрі Будапешта. Чиновник зазначив, що основні туристичні пам'ятки знаходяться далеко від районів, постраждалих від навали біженців. А у центрі столиці Угорщини кризи практично не відчувається.

Раніше асоціація агентств угорських подорожей (MUISZ) звернулися до міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто з побоюваннями, що "мігрантська криза" може негативно вплинути на туризм в країні.

Лідер MUISZ Балінт Ердеї повідомив, що угорські туристичні агентства, які зазвичай отримували по 50 замовлень на день, нині отримують лише 4-6 замовлень на тури по країні. Він зазначив, що основною проблемою є постійні "шокуючі зображення" у іноземній пресі, які відлякують туристів з інших країн. При чому, незалежно від того, як вони планували подорожувати - на літаку, потягом, на автомобілі чи кораблі. Він також додав, що кілька гостей столиці Угорщини, які забронювали готелі поблизу вокзалу Келеті, наголосили на бажанні переїхати в інші готелі.

Зазначимо, що у 2014 році Угорщина, а саме консульські установи різко понизили рейтинг безпеки для туристів щодо їхньго перебування в Україні. На жаль, цей рейтинг зачепив не лише східні регіони країни, а й Закарпаття, де місцеві туроператори одразу відчули зниження попиту на туристичні послуги з боку європейського клієнта.

Mukachevo.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також