Угорщина судитиметься з Єврокомісією через власний закон про вищу освіту

10
12

Єврокомісія переконуватиме Суд ЄС, що зміни до закону, внесені Угорщиною, обмежуть у правах іноземні університети на її території.

Про це йдеться у прес-релізі рішення Європейської комісії, яке оприлюднено на офіційному сайті. 

Згідно з рішенням Венеціанської комісії, угорський закон про вищу освіту загалом відповідає усім вимогам та нормам ЄС, але певні зміни у ньому, які підписав весною 2917 року президент Янош Адер, містять "дуже проблематичні" положення. 

У зв'язку з цим, Європейська комісія вирішила винести це питання на розгляд суду. 

- Єврокомісія вирішила позиватися до Угорщини у Суді ЄС на підставі того, що редакція її закону про вищу освіту від 4 квітня 2017 року диспропорційно обмежує університети з ЄС і з-за його меж у їхній діяльності і потребує відповідності з законодавством Євросоюзу, - йдеться у повідомленні.

У квітні цього року в Будапешті пройшли протести на захист Центральноєвропейського університету, який планували закрити згідно із змінами до закону про вищу освіту. 

Довідково: В Угорщині діє 28 вищих навчальних закладів. 

Коментарі

ДЧ
до Читач

Ти сам заперевальний -то ше з якої сторони перевала на тебе подивитись:)) Розумієш прикол у тому шо ти нище по фрейду розказав про себе- за утлевел і за щоку би взяв. Читач- не всі такі як ти:)

Ч
Читач

Неслухайте люди* заперевального Євгена* пише всяку дурню а якби йому дали мадяре Utlevel та ноги би їм ціловав.

ДЕ
до евгена

Евгений ти чому з берегсаза утiк галоперiдол перестав дiяти, чорте не гонi тя имити лiкарi

В
Васька

Фіга ванги в редакції сидять... Знають шо буде в 2917 році...

ДЄ
До Євген

Нируняй Будапешт из кримльом.Ищи повно живих свідків подій 1958 року у мадярщині.

К-
Карпато - словин

"наші місцеві недогромадяни "..... Завто ваші супергромадяни Розенблат ,Бурбак , Яценюк , Порошенко ,Кононенко , Рабиновіч , Червоненко , Вілкул ,Бойко ,Мураєв ,Медведчук , будуть з потирати руки .

Б
Берегівчанин

В себе олені не можуть нормальні закони прийняти, а лізуть як щурі в чужу країну

Є
Євген

До Бачі. До Вашої дрібки солі із задоволенням додам натруску кайєнського перцю аби стало зовсім весело мадярам несамовитим ;)

Б
Бачі

Шановні редактори, не перекручуйте факти... Не Угорщина подає в суд, а «Еврокомиссия решила судиться с Венгрией в суде ЕС на основании того, что Будапешт изменил редакцию закона о высшем образовании от 4 апреля 2017 года, диспропорционально ограничив университеты из ЕС»!!! Цікаво, що кричатимуть наші місцеві недогромадяни, коли "Венеційська комісія" через пару днів, підтвердить, що Україна не лише може, але й повинна просувати краще знання державної мови усіма громадянами – в тому числі тими, хто належить до національних меншин"????????????

Є
Євген

Гав-гав-гав, гав-гав-гав, гав-гав-гав-гав-гав! Мандярські говнеди вхопили шилом патоки і отримали ногою у клювало. Так завершуються перегони скаженого псяюхи нацькованого родичами угро-фінів, що самоназиваються "руцкіє"...ПОВЧАЛЬНО!

9
911

*патріоти* 08.12.2017 11:21 Шановне товариство !!!! Шукайте корінь зла в собі. Біла втому, що наш народ продає душу тому. хто при владі. Наші місцеві великі патріоти-угорці, ше в недалекому минулому служили партії соціалістів. Грощі крали наліво-направо, обріхували КМКС. Лише подивіть, шо осталося в Європейському домі в Берегово, як звідти пішла організація *КОМОТ*, розікрали до нитки- оргтехніку, транспорт. меблі коври. І все це дома у бувших працівників цієї оргнізації.А сьогодні ці патріоти з протягнутою рукою беруть гроші від КМКС. Вам не соромно ???? Дурна влада сусідньої країни, що не бере до уваги- продав раз продасть і другий раз. Народ- живіть з честю і тоді не буде мучити совість. Хоча де у вас совість!!!! В школах і садиках працівники відреклися від національності за одноразові дпомоги.

6
666

за що боролись на те й напоролись..

Читайте також