Угорщина відмовилася від допомоги МВФ

4
1

Угорщина більше не потребує допомоги Міжнародного валютного фонду (МВФ) і не збирається продовжувати угоду про кредит, про яку сторони домовилися в 2008 році. Таку заяву зробив прем'єр-міністр країни Віктор Орбан, пише газета The Wall Street Journal.

За словами Орбана, Угорщина має намір "відновити втрачену економічну незалежність". Угорський прем'єр подякував МВФ за надану два роки тому фінансову допомогу, яка врятувала економіку країни від дефолту.

Нагадаємо, в жовтні 2008 року МВФ спільно з Євросоюзом та Світовим банком погодилися відкрити Угорщини кредитну лінію на 25,1 мільярда доларів. Обсяг допомоги угорської сторони з боку МВФ (15,7 мільярда доларів) став рекордним, оскільки майже в десять разів перевищував квоту Угорщини у фонді.

Прем'єр-міністр Угорщини додав, що країна має намір повернути МВФ кредит до кінця 2012 року, незважаючи на те, що це може не кращим чином позначитися на фінансовій системі країни. 23 липня міжнародне рейтингове агентство Moody's повідомило, що може знизити рейтинг Угорщини за зобов'язаннями в іноземній і національній валютах "Ваа1" через неясностей у відносинах з МВФ.

Коментарі

П
патріот.

СОЛІДНО , ОТ ЦЕ Е ХАЗАІН , МИ НА ЖАЛЬ БЕРЕМО КРЕДИТИ МВФ НА ЛЕКСУСИ , ПОЗОР КРАІНА НИЩА А НАШИМ БЕЗДАРНИМ ТУПИМ ЧИНОВНИКАМ НОВІ ЛЕКСУСИ ПОДАВАЙ , Я ДУМАВ ЩО НОВА ВЛАДА ЗАПРЯЦЮЕ ПО НОВОМУ , АЛЕ ВИДНО ПОМИЛЯВСЯ , ВОНИ ХУЖІ ЧИМ БУЛИ МИНУЛІ , ГАЗ НА 50 ВІДСОТКІВ ІДЕ УГОРУ , В ТОЙ ЧАС КОЛИ РОССІЯ ЗНИЗИЛА ЦІНУ ДЛЯ УКРАІНИ , ЧИ ТО ЗНИЖЕННЯ НАСЕЛЕННЯ НЕ СТОСУЕТЬСЯ , ПОВНЕ РОЗЧАРУВАННЯ , НАРОД НАШ ПРОДАЖНІЙ ОПТОМ ПЕРЕХОДИТЬ ДО ВЛАДНИХ СТРУКТУР, ПІСЛЯ ПРОВАЛА ОПТОМ БУДЕ ВИХОДИТИ . ЯК УЖЕ БУЛО З СДПУ , ТА ТЕПЕРЫШНЫМ ЕДИНИМ ЦЕНТРОМ , У ЛІКАРНЮ ТРЕБА ІТИ З СВОІМИ ГРОШИМА,НОНСЕНС .

Читайте також