Угорщина вводить сертифікат для двічі щеплених: чому він потрібен і як виглядає (ФОТО)

12
9

Уряд вирішив запровадити сертифікати імунітету від коронавірусу для людей, які були щеплені або одужали від Covid-19. Скоріш за все їх наявність буде необхідною для всіх працівників.

Про це у четвер заявив керівник апарату прем'єр-міністра Гергей Гуляш. Він сказав, що сертифікат буде виданий людям, які отримали вакцину двічі, з датою щеплення.

Тим, хто вилікувався від Covid-19, буде видано сертифікат із зазначенням дати виписки з лікарні або першої негативної ПЛР після зараження.

Обидва типи сертифікатів можуть надаватися безкоштовно. Для всіх інших, які здавали тести на
Covid-19 у сертифікованих лабораторіях за документ буде стягуватися плата.

"Ми сподіваємось, що цей документ допоможе якнайшвидше привести ситуацію (з коронавірусом) в норму", - зазначив Гуляш. Однак наразі невідомо скільки буде коштувати цей сертифікат.

Гергей Гуляш також заявив, що Угорщина розраховує на поставку першої партії китайської вакцини Sinopharm вже наступного тижня. Перша партія міститиме 500 000 доз. Також цього місяця Угорщина має отримати 200 000 доз російської вакцини Sputnik V.

В Угорщині наступного тижня відновлять щеплення людей найстарішої вікової групи, а також осіб молодше 60 років. Зокрема вакцинація відновиться у соціальних закладах, де їх довелося призупинити. Всього в Угорщині перші дози вакцини вже отримало 294 624 людини, а понад 117 000 щеплені двічі.

Близько 30 000 людей похилого віку будуть щеплені лікарями загальної практики за допомогою вакцини Pfizer-BioNTech. Людям до 60 років із хронічними захворюваннями будуть проводити щеплення за допомогою вакцини AstraZeneca.

А ті, хто не має хронічних захворювань у віці до 75 років, будуть щеплені за допомогою російської вакцини Sputnik V.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

А
Айболіт

Жатва вже почалась! Овець, які натягнули намордники і добровільно дають вколоти собі отруту не шкода. А що людям робити? Мабуть вже цих барановірусних зомбі залишається тільки відстрілювати?

Z
Zoltan

Господа редактора: ly читается в венгерском как j (й)!

К
козак-характерник

2з.29 - батерфляй тя вчинив по пйані

2
22:08

Батерфляй, кінчай тут кудахтати, ти ще Гецка і Гегальчія в камері не обслужив!

К
козак-характерник

16.з9 - кліпси і смазка то по вашій заперевальній часті. брись на калош.нет

П
Пенсіонер

Від бешенства хай ся поколять раз

І
Іван

То сі мтратить, бийте на чолові код, вадь май ліпше кліпси на вуха кладіть! Нич вас мадяроту неспасе табор циганмький, з непонятою бідною мовою!

ДН
До нижнього умного

Раша тудей каже, що Гуляш. А моцкалі знають краще, ніж ти.

Ц
Циган

Він не Гуляш а Ґуяш! Браво тупо нет!

Читайте також