Угорщина вимагає постійної присутності ОБСЄ на Закарпатті

8
11

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто закликав спеціальну місію Організації з питань безпеки та співробітництва в Європі створити постійний пункт з присутністю на Закарпатті, де, за його словами, етнічні угорці часто перебувають під загрозою фізичного насильства.

Петер Сійярто звернувся з цим питанням до нового Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин Кайрата Абдрахманова. Він просить, аби спеціальна моніторингова місія організації в Україні була присутньою не лише на сході, а й на заході України та встановила свою постійну присутність на Закарпатті.

"Європейська комісія чітко дала зрозуміти, що для Брюсселя підтримка нелегальних мігрантів набагато важливіша, ніж допомога корінним етнічним меншинам у Європі", - також заявив Сійярто.

Такою була його реакція на небажання змін у законодавстві Євросоюзу щодо розширення прав національних меншин на вимогу громадянської ініціативи під назвою Minority SafePack.

"Саме тому для нас, угорців, важливо привертати увагу інших міжнародних організацій і просити про їх допомогу у випадках, коли права угорських нацменшин, що проживають за кордонами Угорщини, порушуються”, – сказав Петер Сійярто.

Петер Сійярто також зазначив, що вирушає до Києва наступного тижня, оскільки, за його словами, “канали зв’язку повинні залишатися відкритими”. Він сподівається, що у відносинах між двома країнами буде досягнутий "хоча б якийсь прогрес".


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

М
майдаун

най НАТО сюда запросять, може менше бухариків за рульом буде.

Р
Русин

Я ся родив в Закарпатті ,туй і живу се моя земля.Немаву нич проти мадяр,як і против будь кого,но мені в свому дворі нико розказувати небуде кіть ся шось комусь нелюбить-нагуй у мадярщину там вам буде май добрі...і нетреба ниякое ОБСЕ

7
777

Коли вже мадяри заберуть свої території, закарпаття не україна, в 45 тому забрали як мацкалі крим.

L
Lajos

T. carj varosa! Picinyem, hallgass meg mit es hogyan beszelnek az EU orszagokban az ukranokrol! Nem csak a fuled lelankadna ettol! Ott senki es soha nem var titeket!

L
Lajos

T. Orban KMKSZ! Hidd el, nem hogy Magyarorszag, meg a tokom sem kivancsi a szaros, csoro, lepusztullt Karpataljara, ne viccelj!:)) Max. esetleg nehany szavazatra valasztasok idejen, de nem a csoro Karpataljara!

В
Во

Ну Ви тупие люди! Причём тут Угорщина? Все шо Є в Закарпаттье, організував Угорщина, людям дают роботу і помощ. Интересно якщо такие плохие вони. Нахуя їдете Ви всі Українці туди на заробіткив. Даже с Херсьонського областье.

.
.....

Заєба## уже вони!

ЦВ
Царь Вароша

Мадярів дурних в ЄС ненавидять всі країни, вони там такоє як у нас був Ляшко а в рашці Жириновський є, всякі висери од них вічно якісь у них проблеми, їх в серйоз нико не сприймає там, просто Україна рішила двигатися в ЄС тіпа, та мадярчуки рішили до... батися до новачка! Клоуни!!! :)

OK
Orban KMKSZ

Szijarto mehetsz a p.csaba a te O.S.C E del. Karpatalja nem lesz magyar. Mindenki jol tudja, hogy Ukrajnaban jobban elnek az emberek. Inkabb Nyiregyre kuldjetek ot mar tobb a cigany mint a magyar. Amiota az Ukranok nem jarnak magyarba tescokba, azota teljesen leesett az eletszonvonal szatmar bereg megyeben

К
коменТАТОр

тот мадяр договориться, шо мадярів дійсно почнуть гасити...

З
Закарпатець

Айбо хитрі мадяри...а наші лохи доскачуться шо раз позераш і Закарпаття вже в мадярщині...Хотя то може й ліпше бо сил ніе терпіти нашим правителям-клоунам

Читайте також