Угорщина вимагає від ООН розслідувати український закон про освіту

6
55

На думку угорських урядовців, новоприйнятий закон порушує право на використання мови національними меншинами.

Про це міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив з трибуни ООН.

- На жаль, парламент України 5 вересня прийняв новий закон у сфері освіти. Цей закон набагато більше скорочує права на використання мови (меншин – ред.), забороняє дітям до 10 років отримувати освіту рідною мовою, - цитує угорського міністра Укрінформ.

Петер Сійярто впевнений, що новий український закон про освіту порушує конвенцію ООН та створює небезпечний прецедент.  

- Ми наполегливо закликаємо високого комісара ООН з прав людини розпочати розслідування у зв'язку з прийнятим законом в Україні та використати всі наявні  засоби для припинення порушень прав меншин цим новим законом, - підсумував Сійярто.


До речі, румунський президент Йоханніс скасував візит до Порошенка, і прийом для Парубія.

Коментарі

ДФ
До Фатів

Слухай кацапе,або тот ко сьому туманови диктує. Фатів по русинськи буде Фатьов,ни нашо а нашто.

1
123

до Фатів. Якшо ти не вчив сторію або заперечуєш історичні факти - то це не значить шо їх не було. Я не користуюсь в історичних питаннях відео з ютуба - але боюсь монографію або довгу статтю на дане питання - ти просто не осилиш)) https://www.youtube.com/watch?v=35WG0Euh88k

Ф
Фатів

До 123 25.09.2017 15:59 Ти і так нерозумієш )))) Русини не українці і нигда нима неболи. Неможу поняти одно нашо перекручовати історію і факти ?

1
123

16:26 ахах) Все. тапер всі знають шо до чого))

Д1
до 123

Історична Окраїна починається після того як закінчується Закарпаття. Хоча саме слово Україна та Українець це є вигадка, по факту такої нації нема

1
123

Фатів Фатів.... То шо ти хочеш довести шо - ти русин, а всі інші українці- лише показує який ти безглуздий бовдур. Ти посуті хочеш довести шо ти є тим ким були всі українці на заході до 30 років- а саме Русинами. Краще почитай і дізнайся про еволюцію і перехід назви Русини в слово Українці. Зрозумій ніхто не заберечує шо на закарпатті ми русини є корінними , як русини/Галичани на Галичині- але це не відміняє того факту шо ми всі Українці. Ти Можеш себе вважати навіть представником інопланетян на Землі- тобі в цьому ніхто заперечувати не буде. Тому в Україні і позволяють проводити сеператиські конгреси на гроші Москалів/ Мадяр і інших зацікавлених. Тому Мадяри/Румуни/Моксалі і качають цю тему. Фатів але ти як лице твоєї новоствореної нації "непризнаної і обділеної злими украми нації" не пояснює того чого ти "бризгаєш слюною" на всіх прокукраїнськи настроєних людей. Май повагу і по людськи веди свою розмову,

Ф
Фатів

До тупого 123 25.09.2017 12:06 Марго шкода на тебе час тратити. Може тепер поймеш.

Ф
Фатів

Так коротко можна пояснити «перетворення» русинів в українців. До речі русини визнані,як відокремлена від українців національна меншина в 22 країнах світу. Наприклад в Румуніє є свій депутат русинів у парламенті країни, а в Угорщині їх представник. В 2013 році в Ужгороді та Сваляві проходив 12-тий Світовий Конгрес русинів в якому прийняли участь русини з більше 10-ти країн світу.

Ф
Фатів

Підготувавши відповідне розпорядження, МДБ СРСР направило його на підпис Йосипу Сталіну, але чомусь він це розрядження так і не підписав. Тодішнє керівництво області стверджувало, що Сталін навіть розізлився, чому росіян (русинів) хочуть вивезти в Сибір, а навпаки дав команду збільшити чисельність росіян на Закарпатті. Ймовірно, вже пристаркуватий Сталін не розібрав, що то не росіяни, а русини. Зрозуміло, що ніхто не наважився перечити йому, так русини і залишилися вдома. Зрозуміло, що тодішні керівники (русини) з місцевих розуміли, що хтось все ж донесе Йосипу Сталіну правду і буде біда, тут вже спрацював інстинкт їх самозбереження. В авральному порядку всі русини ставали українцями, були знищені всі книги русинською мовою, буквар та русинська граматика. Так, щоб не потрапити до Сибіру, русини і стали українцями. До речі, русинами себе вважали і галичани, наприклад, Іван Франко, Леся Українка, русинкою була навіть королева Франції Анна .

Ф
Фатів

В соціальних мережах розпочалася дискусія користувачів, які задаються запитанням: «Куди поділися русини? Були вони взагалі? Та, якщо були, чому вони стали українцями?" Дійсно, до приходу на Закарпаття Радянської армії в 1944 році, переважну частину населення краю складали русини, а точніше, за угорським трактуванням, угро-русини. Тоді дійсно постає запитання: куди поділися русини та чому вони стали українцями? Відповідь на це питання досить проста. Як відомо, русини, живучи в складі Угорщини, призивалися на службу у лави збройних сил. Угорщина, будучи союзником Німеччини, воювала проти Радянського Союзу. Відповідно, русини були ворогами нової влади. За переказами тодішнього прорадянського керівництва області, Радянська влада хотіла вивезти всіх русинів у Сибір як посібників гітлерівській Німеччині. Схоже вони зробили з кримськими татарами, яких вивезли в Середню Азію та Казахстан.

МП
Мадярський пан

Козли вонючі,розвели тут дебати ЗА, або ПРОТИ МАДЯРІВ.А самі маєте вже давно МАДЯРСЬКІ ПАСПОРТИ,а самі тут ревете проти мадярів.Суки ви продажні,рабськое стадо.Зваліть на х.р

1
123

до Фатів Як скоро усрався)) Знаєш шо злиєшся в унітаз)) Краще би показав свою громадянську позицію, просвітив народ. Не дарма ж ти тут час тратиш)

Ф
Фатів

123 25.09.2017 09:36 Шкода на тебе час тратити. Улізь із танка .

Д"
До "Закарпатець"

1. Мадяри прийшли сюди не в 10-му, а в 9-му столітті! 2. Як називалася перед цим твоя країна "... аж до Дебрецена" і "Кошіц" ???

Й
Йолвон

до 25.09.2017 09:43. Якi гени у Золтана можут бути. Ото циганчук, викинутий у смiтник при народженнi, та вот так i живе. Мамку його знаю - Йолана (коло берегова живе, ходят до ниi за вупивков та й виибати, хотя она усе пустяна i вонит так што аж просльозишся)

Д0
До 09,17

Золи,вот интересно,чьи гены у тебя заговорили,монголотатарские или турецкие,на венгра ты не похож.Венгры не приемлют многоженство.

1
123

До Фатів. Чувачок, розкажи нам в чому смисл того шо ти пишеш і яка ціль цього всього для тебе

1
123

До Золтан А з чого ти взагалі взяв шо хтось має шось проти наших братів Закарпатських венгрів? У нас на Закарпатті і так все було добре- так все і залишиться. Підтримайте нашу спільну країну у важку хвилину. І якшо поряд з венгерською почнете вчити і українську- ціни Вам не буде. Дихати і «иметь наших жен?» Золею тобі треба ставити діагноз) з такими ідіотами діалог продовжувати більше не буду

Z
Zoltan

Закарпатець, Пишта, 123 и их команда: дышать еще можно нам, венграм? И иметь ваших жен :)

К
Коля

123 досидів видно в укр школі - пише замість що - шо. Гукан ти заперевальний.

1
123

До Колі Це позор Коля) Шо не слово то помилка- або гугл перекладач не працює нормально, або ти на уроках не досидів ще))

1
123

до Коля Зато ти особисто винен у тому шо не володієш українською- а шваркаєш тут на мові окупанта.

К
Коля

Тут ещё некоторые возмущаются что вот венгры разговаривают в истинно венгерских городах (Берегово) на родном венгерском языке, вы совсем с дуба рухнули ? Вы не нацысты после этого? Люди не виноваты что оказались в составе Украины благодаря Сталину и ко.

К
Коля

Ну что скажеш, молодцы, только потом Кремль не вините что и Закарпатье потеряли.

З
Закарпатець

До Василя (селюка) аби ти знав селюк ти не образований Шо корні мої тут завжди були і будуть а твої як і ти кроме коров, свиней і мадярів нич не віділи (а могли учити історію кіби знали читати, а ти один навчився читати та блатуєш), мадяри сюда прийшли в 10 столітті із Урала і забрали наші русинські землі (аж до Дебрецена то не Венгрія так як забрали Словаки до Кошіц і Румуни) потом вони нагло прийшли за добром Гітлера на Закарпаття у 37 році і перебили молодих хлопців студентів які хотіли боронити Закарпаття (Червоне поле) і вирізали всю еліту Закарпаття. Запомни селюк ти не образований Шо се не їх земля нияк а Русинів які тут жили постійно а ти кіть хочеш поміняти своїх предків на пару тисяч фортів то фосий Василь Васильович. А на Донбас і Крим мені пофік бо там мацкалі і татари!!!!

О
Олександр

До марги 24.09.2017 22:23. Спочатку навчися елементарній повазі до інших. Якщо тут і є якийсь рагуль так це точно ти, бо "мамко" з "няньом" тебе точно не навчили культурі спілкування. Хочеш жити у "мадярщині" - чеодан, вокзал, Угорщина!

П
Пiшта

закарпатець дiло говорит. Раньше било поiдеш на Берегiвщину чи й дале - та ни поймеш, чи ти на Мадяpах, чи в Украiнi. Усi вивiски, об'яви на мадярсьkуй, люди лем по мадярськи говорят, прапори виcять мадярськi i тд. А типир ото iщимайся розросло, та й по усюй о6ластi - станут iд тобi говорити, шось спитати - лем по мадярськи трiсконят, iдеш у поiздi чи автобусi - i там мадярська. Та шо йсе Мадярщина тyй чи Украiна? Майте хоть елементарну повагу до мiсця, де живете, нибораки - учiться i учiть украiнську. Чи може упувiсте минi, - дают венгри вам громадянство без мадярскоi мови? А вот i нигда.

З
Закарпатець

Як би тут не поносили такі як Фатів і ко- їхні діти будуть вчитись українською мовою))

В
Василь

До Закарпатець. Ти рагуль Львівського зальотного походження , циган то ти і ще й нацик. Угорці тут як і інші національності були раніше як ваше хохловське стадо. І ЖИЛИ МИ В МИРІ І ЗЛАГОДІ поки вот такі як ти не понаїхали. Крим і донбас ужесьте профітькали за свій мудрий нацизм...

ДФ
до Фатів

Йолопе ти хуть рузумієш смисл слова нацист.

З
закарпатець

Шановні земляки знайте одно шо ми піднімаємо економіку Венгрії щодня а они вийо-ся над нами як хочуть . І переписуємось ми наразі не на Венгерській мові а на українській (якої нас навчили ) причому тут Венгерська (якою спілкуються Берегівщина та Виноградівщина іто не вся ) і диктують правила чому , той хто хотів виїхати той вже там (а тут вибачте Україна)!!!!! А саме головне Венгри це реальні Цигани а Венгрія це реальна циганщина і що нам стати циганами? хто часто там буває той зрозуміє. Свого не цурайтесь і все буде Гаразд

ДО
До Олександра

Сепаратисти на Закарпатті це такі рагулі бендерівські ги ти марга . Іди наводь порядок у себе, у стайні с коровами поговори , вони твого рівня інтелекту .,, а не тут говори ко який прапор на закарпатті кладе. Понаїхали хохли...

О
Олександр

Чому мадярщина втручається у внутрішні справи України? Вам мало сепаратистських прапорів на державних установах по Берегівщині? Вам мало сепаратистської символіки по Берегівщині? вам мало машин на мадярських номерах? вам мало угоррських паспортів і подвійного громадянства? подвійних табличок на Берегівщині? Це нічим не відрізняється від того, як Росія готувала плацдарм в Криму. Абсолютно нічим. Угорщина всюди тут лізе.

Ф
Фатів

До 123 24.09.2017 19:15 Для заперевального зальотного поясню ож русини нич немауть з українцями. Русини як бола нація так і є . А ти не роспинайся кіть незнаш. Се ипен так як словаки і чехи або німці і австріяки. Но ти типичний нацист заперевальний який лем і знать пуджати. Такі як ти довго не живуть. Докі ненаїхало таки ге ти уродів туй у нас нигда неболо біди ко є ко. Усі усе жили дружно і добрі . Мадяри жинилися на Русинках і на оборот. Ви туйки гавкаєте ож мадяри пулі. Та ви марги перші бігти просити оби дали вам мадярське гражданство. А на зароботки де йдете не у європу ? Ви марги ліпше замість мадярів які безобідні били тих ко пудняв ціну газа і долара. Волієте хаяти оби дали роботу нормальну і платню с пенсійов. А ви дурниці туй чините оби люд ся начав трепати із за вас марг.

Z
Zoltan

Люди под,ем: почти все дети ваших кумиров учатся за границей. Они хотят, чтоб дети нацменшин учились в украинских вузах, а сами своих отдают в Англию, Германию, Швейцарию, США... http://korrespondent.net/lifestyle/3679256-vse-luchshee-detiam-hde-uchatsia-otprysky-polytykov Такого лицемерия свет не видел!

Б
Бачі

Жеби сь те ся много не вадили: "У 2016 році більше 36% випускників Закарпаття склали ЗНО з української мови з результатом від 1 до 3 балів, тобто в них зовсім не було шансів вступати до вищих навчальних закладів. А в Береговському районі, де компактно проживає угорська громада, 75% випускників цього району отримали від 1 до 3 балів". "Україна направила до Ради Європи на експертизу мовну статтю Закону про освіту, щоб підтвердити відсутність порушень міжнародних зобов'язань"

В
ванька

більшість коментаторів полудурки

ДФ
До ф

Ф- ти що? Дурак?

Ф
ф

УГОРЩИНА ЗАБОЛА ШТО ПОДПИСУВАЛА З ГАРАНТАМИ УКРАЇНИ БРИТАНІЙОВ США І ПРОКЛЯТОВ РОСІЙОВ БУДАПЕШТСЬКИЙ МЕМУРАНДУМ ??? МЕНІСЯ ВИДИТЬ ШТО ТРЕБА НАМ УСЛАТИ БЕРЕГІВСЬКИХ МАДЯРІВ ІЗ ЇХНЬОВ ПАРТІЙОВ У СТОРОНУ ДОНБАСА ТУДА У ДОНЕЦК НАЙ ЗА НИХ МАДЯРИ ТАМ ПИРИЖИВАВУТЬ ДЕ ЛЮДИ УМИРАВУТЬ А НЕ ТУЙ НА ЗАКАРПАТТІ ДЕ МАДЯРИ ТВОРЯТЬ ШТО ХОЧУТЬ крапка

С
Сусiдове

Сегiнятка вам лем би поприказувати, як утi баби базарнi. Ни оби Йовжiя уддубасили уже накониць, дурницями ся мают. Жебраки

Й
Йовжі

до 123 17:27 Караван виснажений, здихає з голоду у власних випорожненнях.

ВТ
вонюшке тіпа мукачевському

(ц) "Молодці мадяри . Кеби іщи вернули собі то шо уних украли". А ну, кимаку, уповіж дашто по-мадярськи? Ци кацапський пуцош лиш воняти знає...

1
123

До Мукачівець. Тобі також ражду звернутись в ООН)) Там вислови свої притензії, Або ж у найближчому відділенні СБУ) можеш провести їм екскурс в історію. Та ній підставі шо на Закарпатті як і у всіх Україні проживали русини(сучастий етнонім- українці.)

1
16:25

Розстеження-расследование.Воно ведется на повну силу фінансовими розвідками.Детальний звіт буде до весни.

Д1
До 18:01

На такій підставі,як німецький Кенісберг у теперішній Росії під назвою Калінінград.А закарпатцям жилося добре за Австро-Угорщину,в складі якої був ненависний вам Львів-Лемберг.Кіть будеш пуднимати ко де був колись,то до твоїї кацапії дуже много притинзій уд сусідів.

ВА
в а

я думаву што е такі сили што в цьму зацікавлені набрати великий борг від м в ф и розввалити краіну бо неможе бути што ми таккі тупі обися из усіма сусідами пересважати та ище зашто за 26р добре було а типир нет таке може робити бивша комуністка а типир псигопадка ф.... н слава русинам

ДР
до раздватріски

з окрайинськой на Подкарпаттю зустане лем крапка.Крапка

М
Мукачівець

До 123 У мене є такий вопрос до тебе . На якій підставі знаходиться Закарпаття в україні ? І думаю візжать не мадяри а ви нацисти . Ти правельно повів Собаки лаять а караван іде.

1
123

Мадяри уже надоїли своїм безпомічним визгом. "Собака лає - караван іде. Нехай хоч до Санта клауса звертаються. В Україні мова навчання буде українською. крапка.

І
Іван

нацики бендерівські успокойитися не годні в коментарях)

Д1
До 15 27

Де ти слово таке відкопав? "Розтеження"?? Шота нове

ДК
До коментатору "ООН"

Неборе, а ти в курсі, скільки всього купує від Росії Україна, і скільки їй продає? Як ні, то набери у гуглі, і дізнаєшся, що обсяги торгівлі між "жертвою" та "агресором" з 2014 року файно зростають. І це не лише газ, а й паливо для АЕС, нафтопродукти, вугілля, товари подвійного призначення (читай - зброя), харчі, мінеральні добрива, сировина.

СЙ
Стрий Йовшко

А я бим уповiв, што ото усьо для отвода очей робится. Ну кому типир отi мови мiшають? Нашо кивати то, шо добре лежить i не ти поставив? Краще би зарплатами, пенсiями зайнялися. Якщо вже шось робити.

О
ООН

Розглянувши Ваше звернення, інформуємо: 1. Розпочати розстеження щодо масового через офіційні автосалони продажу на територіі Угорщини, як країни ЄС, російських автомобілів Лада, а також годинників Восток, Зеніт, 2. Розпочати розстеження щодо будівництва реактору на АЕС Пакш, всупереч забороні ЄС. 3. Розпочати розстеження щодо головної, а не залегендованої мети функціонування 3 дипломатично-консульських установ на територіі західної Украіни та напрямок роботи їх співробітників у кількості більше 40 чоловік (без врахування технічного та адміністративного персоналу). 4. Розпочати розстеження щодо функціонування ОЗУ з представників політичної еліти країни, утвореної з метою постачання до ринків країн ЄС контрафактної тютюноввої продукції. ООН володіє і іншою інформацією, яка потребує ретельного розтеження.

М
Мукачівець

Молодці мадяри . Кеби іщи вернули собі то шо уних украли.

Читайте також