Угорщина вирішила закупити найсучаснішу у світі радіолокаційну систему ППО

9
3

Наступного року в Угорщині може з'явитися надсучасна радіолокаційна система світового рівня, здатна виявляти та відслідковувати цілі на великій відстані.

"Уряд зміцнює оборону Угорщини за допомогою ізраїльської радіолокаційної системи", - пише Magyar Nemzet.

«Ізраїльська радарна система світового рівня, здатна виявляти та відстежувати повітряні та артилерійські цілі, буде на озброєнні Сил оборони Угорщини наступного року. Угорська військова промисловість також бере участь у виробництві деяких одиниць цих локаторів», — йдеться у статті.

Про надходження радіолокаційної системи оголосив міністр національної оборони Угорщини Кріштоф Салай-Бобровніцкі після переговорів із міністром оборони Ізраїлю Бені Ганцем в Єрусалимі.

Контракт на закупівлю одинадцяти РЛС EL/M-2084 з радіолокаційною технологією «активного фазового контролю» (AESA) ізраїльської компанії IAI ELTA підписали ще у грудні 2020 року. Раніше планувалося, що нові РЛС замінять застарілі радянські системи в Угорщині, починаючи з 2022 року.

В режимі огляду ізраїльський комплекс в режимі огляду повітряного простору здатний виявляти до 1100 цілей на дальності до 474 км.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

С
Сват

Майже шо Україні їх подарять

Б
борщ

і дадуть, і шо? Мацкаль з ломиком чи бунковом начне то розбирати, а у середині то згорить. І всьо. Ваньки доста тупі у тому

С
Суп

Мацкалям технологію здадуть

Читайте також