Угорщина вишле першого секретаря Посольства України — або Керечанина, або Галайка

36
4

Як відомо, Угорщина вирішила "дзеркально" вислати першого секретаря Посольства України в Будапешті. Але якого саме не уточняється.

Зокрема посаду першого секретаря у Консульському відділі обіймають Керечанин Дмитро Миколайович та Галайко Олег Федорович.

Речниця МЗС Мар'яна Беца зазначила, що співробітник українського посольства є дипломатом, а не лише консулом, тому вважає, що "це не є пропорційною відповіддю".

— Він є дипломатом посольства, і не є окремо консулом, як це було в Береговому. Це різні категорії. Це не консульська посадова особа – це дипломат, який працює в посольстві, — пояснила вона.

Речниця додала, що український дипломат не порушив жодних норм міжнародного права, в тому числі, Віденську конвенцію про консульські зносини.

Раніше у ЗМІ припускалося, що Угорщина може вислати Аркадія Гупало, керівника консульства у Ніредьгазі.

Варто відзначити, що в Угорщині функціонує тільки одне консульство України — в місті Ніредьгаза, адмінстративний центр прикордонної області Саболч-Сатмар-Берег.

У свою чергу висланого з Угорщини українського дипломата голова МЗС України Павло Клімкін пообіцяв працевлаштувати в Ужгороді.

"Європейська правда" повідомила, що нещасливий жереб витягнув все-таки Дмитро Керечанин, дипломат з Ужгорода, який працював у консульському відділі нашого посольства на посаді першого секретаря.

Коментарі

Р
РЕПЮЛОВГЕЙП

Доповідь президенту Рузвельту від його секретаря, коли Угорщина слідом за Німеччиною оголосила США війну в грудні 1941 року: — Пане президенте, Угорщина оголосила нам війну! — Угорщина? А що це? — Королівство в Європі. — А хто у них король? — Там немає короля, там є регент - Адмірал Хорті. — Адмірал? Так нам чекати нападу з моря? — Ні, у них взагалі немає виходу до моря. — Ну добре. А чому вони оголосили війну? У них є до нас якісь претензії? — Ні, до нас у них претензій немає. — А до кого ж у них є претензії? — До Румунії. — О, так вони будуть воювати і з нами і з Румунією? — Ні, Румунія у них союзники. Остаточно спантеличений Рузвельт важко зітхнув: — Я відмовляюся що-небудь розуміти щодо цієї Угорщини...

В
Василь

Керечанін,красавчик!

К
Клаус

Бо вони, їхні босси, та босси їхніх боссів є вороги народів Європи. І всі сусіди це вже розуміють. Розуміють це і багато українців.

A
al

Консул-это должностное лицо государства, назначенное в какой-либо район (округ) другого государства с определенно выраженного согласия последнего для защиты там интересов своей страны, ее юридических лиц и граждан, содействия развитию политических, экономических, научных, культурных и прочих связей между представляемым и принимающим государствами, наблюдения и информации об экономическом положении и социально-политических процессах в районе своего пребывания. Дипломатические должности в посольстве: старший советник. советник. первый секретарь. второй секретарь. третий секретарь. атташе. секретарь-референт - не имеет дипломатического паспорта, но обладает дип. иммунитетом. Они имеют разный круг полномочий и разные обязанностей

Читайте також