Угорщина замінила назву "уповноваженого по Закарпаттю" на співпрацю сусідніх регіонів

3
2

Сусідня країна Угорщина таки змінила скандальну назву посади, урядового уповноваженого по Закарпаттю. Про це йдеться в офіційному виданні Міністерства юстиції Угорщини, яке було опубліковане вчора, у понеділок 29 жовтня.

Раніше Mukachevo.net писало, що МЗС викликало до себе угорського дипломата з вимогою офіційного роз'яснення щодо рішення Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області.

Згодом стало відомо, що Київ створить свого "уповноваженого" за аналогією до угорського.

І от вчора, Угорщина оприлюднила нову назву, тепер посада Грежі, звучить як: "уповноважений міністр, відповідальний за розвиток співпраці Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області, а також координацію програми розвитку дитячих навчальних закладів Карпатського регіону".

Як зазначає Українська правда, відмінність у тому, що тепер мова не йде про розвиток однієї області, а співпрацю двох сусідніх прикордонних регіонів.

Додамо, що в попередньому уряді Орбана Іштван Грежа займав схожу посаду, але вона називалася більш нейтрально – "уповноважений (комісар) уряду Угорщини з питань співпраці Саболч-Сатмар-Березького району та Закарпаття".

Коментарі

П
Перейменовашки

Так ги било у Висоцького: Что в лоб ему, что по лбу - все єдіно! А чим челянник займався - тим і буде займатися.

V
Volodymyr

Мадяри слабаки ахахахаах

Читайте також