Угорщина збирається збудувати 22 нових дитячих садочка на Закарпатті (ФОТО)

17
48

25 жовтня у селі Велика Добронь на Ужгородщині відбулася презентація Програми "Розвиток ДНЗ у Карпатському басейні", яка фінансується урядом Угорщини. В рамках програми вже оновлено 6 дитячих садочків в населених пунктах Закарпаття, переважно Ужгородського та Мукачівського районів.

За словами уповноважений уряду Угорщини Іштвана Грежі загалом на Закарпатті планують провести реконструкцію 80 дошкільних навчальних закладів та збудувати 22 нових. На це уряд Угорщини виділив 4,5 млрд форинтів. Головна мета - збільшити кількість дітей, які відвідують садочки в угорськомовних регіонах з 54 000 до 64 000.

Вже цього року, за його словами, буде оновлено 34 дитячих садочки в різних районах Закарпаття. Іштван Грежа також пообіцяв, що допомога з боку Угорщини надійде навіть у найвіддаленіші гірські райони області. Угорськомовні садочки отримають меблі, іграшки, книги, проектори та ноутбуки з 55 гігабайтами казок, а деякі навіть футбольні майданчики.

Ілдика Орос, голова Закарпатського угорського педагогічного товариства розповіла, що першочергову увагу буде приділено також модернізації дитячих кухонь. Василь Брензович, голова КМКС подякував уряду Угорщини за підтримку угорців Закарпаття.

Днями, у Будапешті відбулася конференція "Майбутнє Закарпаття у небезпеці?" за участі закарпатських політиків.  

Коментарі

П
Пішти

Я подумав і вирішив шо всктаки перегнув палку. Угорська громада закарпаття- я забираю свої слова назад і вибачаюсь. Всетаки жити в мирі і в порозумінні більше вартує ніж вестись на провокації місцевих тролів. Всетаки не потрібно розводити срачі з подачі тролів під такими темами як ця. У вас у свою чергу прошу засуджувати всі прояви провокацій від імені угорців- це буде правильно.

Г
Гураш

Факти такі шо на фейсови більшість мадяр в закарпатських селах - чисті циганчуки.

Г
Гураш

До Олега Які тото негри яке 17 століття??? Обясніть тому дурному мудярови ош США не було у 17 століттьови. Іди вчи уроки клоун.

ДО
До Олега

В бідну мадярію їздять тільки ще бідніші закарпатські мадяри. Українці якшо кудась і їдуть то або в ментально близьку чехію або польшу або далі на захід. Мадяри теж дофіга їздять по заробітках. Такий тепер глобалізований світ- працюють там де краще платять. То як мадяри, після вступу в єс піднялись цілими таборами і зараз живуть у Франції німечиині і тд всі тоже знають.

О
Олег

До...09.05..Ага і чистат бударь за Мадярами...Негри раби у 17 сторіччі теж між собою обзевали білих у США собаками і що з того?Обзевати мож хоч кого толку і так ниє з того а є факти а факти такі хохли найбіднішу у Європі

П
Пішти

Взаємність за взаємність. Все по чесному

Z
Zoltan

Пішти, ти у души чорномаз!

У
Угорець

Та не треба так жостко нас попускати. Хоч ми і смуглі але ми не цигани. Вибачтесь!

ЗБ
З берегова

Я з Берегова. Та ті українці шо живуть в Берегові- тільки так мадяр і називають- цигани.

ПМ
Прохожий мімо

Не знаву ко такий той пішти- але його характеристика мадяр - як циганоти- це 100 процентов в яблоко

П
Пішти

А другим ділом всю цю публіку - яка зрадила Україну, наплювала на наші закони і дала клятву на вірність другій державі- позбавити всіх виборчих прав в Україні. Циганота дає клятву велицій Циганії і ше когось в українські ради вибирає будучи зрадником. Та при сталіні їх би в кращому випадку на Сибір- як зрадників на 25 років- у гіршому би розстріляли. Жилисьте собі мадяри туй тез проблем і горя не знали- не зналисьте державної мови, возили контрабас і радувались життю. Тепер коли ви повелись як зрадники, дали україні удар зі спини- очікуйте тільки відповідне ставлення. Щиро жаль лише нормальних угорців-які поважають Україну -але так завжди за ідіотів розплачуються всі разом.

ДП
До пропрок

як мадярів бомбить)) Мадяри тут так як в криму не вийде. Ви цигани себе до москалів не порівнюйте. На їхньому фоні ви ніхто. Та і попробуйте лиш шось провернути, вийдіть на даяку площу- та вас циганоту порозганяють тільки місцеві. Після того як циганота себе поведа на міжнародній арені по відношенню до України і нашого закону про мову- з вами треба говорити лише так як ви заслуговуєте- як з циганотою

ProRpck Піштію

Ти акуратніше з бажаннямии, ато Кримчани уже виїхали з неньки через такі висловлювання, на черзі Закарпаття... А так одне питання : скільки нових садочків шкіл було збудовано Україною за останні 25 років?

А
Абдулла

Бо хохли то прислуга Європи уся історія нації то прислужування та миття туалетів за різними народами як і в минулому так і зараз.Особливо заперевальна аудіторія чоловики моють за поляками туалети та машини а жінки обслуговують Польских панів іншими частинами тіла.Так само як Негри 3 років тому у сша.Або на плантаціях або проституція

А
Абдулла

Краще бути циганом ніж хохлом.....

ЗД
Закарпатець до Пішти

Варто поникати лиш на Ілдику Орос - і зразу понятно стає ош мадяри тото цигани..

П
Пішти

Не раз бував у тутих угорських селах. Там живуть одні цигани. Мордою всі чорномазі. Нашо нам вся ця публіка. Хай краще валять на родіну- у Велику Циганію-Мадярію.

ДМ
До Михайло

Остановила,зупинила,зопелла .Яка разниця Мигалю,просто ни коси пуд закарпатця.

З
Закарпатець

Я сечас в венгрии у них свои садики в шоке,итересно зачем им новие строить в закарпатцье а не у себя!!!!!!!

М
Михайло

До...18.54...Не остановила а зупинила......

О
останньому

Ни неборе а ниборе.Ненька убировала главноє,остановила тій руській МІР на граници нєдоімпєрії.

М
Михайло

До ...12.54...https://frontnews.eu/news/en/16430/Budapest-vetoed-meeting-of-NATO-Ukraine-Commission планували неборе планували

М
Михайло

До Кідь....Тота циганота живе краще ніж хохли заперевальні та хто інші будуть щось будувати якщо не Мадяри?,ненька недодержава неспроможна нич

К
Кідь

Мадярська циганота шось туй будує) і хто буде ходити у туті циганські садики. Навіть утлевел не вартує того шо б вчити ту циганську недомову.

В
Вікторія

Точно заперевальні туй ся бісять , бо наші люди самі своїх дітей дають на уроки угорської мови... Нико уже не вірить що туй ще є надія на норм життя.

Л
Лоці

Вроді і плюс, а якось стрьомно... Майже пішта має рацію- даякі мадяри як у гетто живуть, для них одна дорога- робити паспорт і на мадяри. Шкода таких людей. Вони жиють щ нами разом, мови не знають, освіти не мають...чужв серед своїх!Не знаю нашо Мадярщина се робить

Д1
До 11:56

Тебе заділо.Успокійся її справді ни плановали.

О
Олег

До 09.20....Якраз і планувалася тота зустріч зайди до ГУГЛ англія там напиши .Сю качку (НЕ ПЛАНУВАЛАССЯ)придумали майданута влада таким як ти аби не позоритися в очах хохлів

Ф
файта

Пішти = украiнська циганота

*
*****

Запроданці завжди були,є і будуть всюди.Іі серед мадяр є повно таких,хто порівнює рівень життя в Угорщині з більш розвиненими країнами Європи...

ДР
До рок

Уся біда мовного закону лиш їнна,увін мав бути прийнятий 20 років тому.Ни пириоцінюй силу Будапешта.Мадяри удачно заблоковали якусь зустріч по нато,якася і ни плановала.Пан Сіятро уставив своє міністерство на посміх ти блокованням.А сородичам свойим они повинні помагати,ото їх обов"зок,лиш най ни роблять із того пустобрехну політику.

Р
рок

До ЗАПЕРЕВАЛЬНИХ. Ужестеся доскакали з "законом про освіту". Мадяри начали блоковати українські ініциативи у ЄС. А будете дале скакати, то не ви пуйдете до НАТО, а НАТО прийде до вас.

Й
йончі

угорщина то дужe ,,багата дeржава,, вона можe собі позволити дарувати гроші підприємцям ,будувати школи і садики .у сeбe вони вжe зробили порядок.

П
паромщик

пішта ти зовсім не пішта ти заперевальний степан

М
мкчв

Чому так людей жаба давить? Не хочете давати в угорські садочки - не давайте, то ваше право. Та чого вам так очі мозолить? Бидлятьський менталітет - біда сусіда, радість для мене. Треьа стрімитися до того аби було і тут краще. Я певен, що ті садочки будуть набагато кращі ніж "українські" Сам не гам і другому не дам.

К-
Карпато - словин

Пак ясно про што тьі , усі розумівуть .

K
klkl

Вітьок Коропицький 29.09.2017 09:41 Треба втікати з України. Пропаща держава. Нич уже доброго туй чекати не мош. Позираю, одно розочерованіє. Чим дальше, тим хуже. Словацький циган , Мадярська циганота уже ліпше жиє, чим той українець. А шо дале буде? Уже і так много ко виїхав. Лишиться туй Порох сам, і буде жити по своїм законам. Ліпше на роботі пахати, як негр, но зато у свободний час чувствувати себе чоловіком, а найо*увати каждий може, лиш на хитрого, найдеся май хитріший. Всіх благ усім. Думаю, каждий пойме за шо я. Туй уже не є за шо боротися. Ще євреї нич доброго при власті не зробили.

К-
Карпато - словин

плюсуву Швабо-русинови ,нам ни треба творитися на карпатофобів , а чинити своє .

К-
Карпато - словин

Молодці мадяри што сокотять свойьіх людий. А што до мадяр ,пудніми гузицю та пирийди в мадярщину та поникай як у них ,а пак звізди . Айно там є цигани айбо є и в нас доста . Лим мьі май цигани ги мадяри ,поникай кулько сміття довкола наметано ,берегьі рік ушиткі в сміттьови .

ДС
до степняка-половця

а по окрайонськи вже до тебе нібички не доходить?зовсіч здичавів?...))

Й
Йов

Бугага))) то так на москалів українізація впливає)

ДК
До кацапета нище

Кацапе та пиши на своєму булгаро-тюрському наречии - мьі все паймьом)

Ч
Чупринка

залишилося ще трішечки вчинити рехворм і закінчиться славна гісторія какло-маларосії

П
Пішти

Та яке воно русин- то ж звичайна нікчeма- русини робили майдан- стаять на донбасі- стоять за цю країну. А то чmoшник або циганомадярський або москальський.

НР
не русин

Швабо-русин здохни!

Ш
Швабо-русин

Най жид гройсман-вальцман на ділі доводять конкурентно-здатність української держави, бо до тепер лем язиками тріпавуть, міняючи мовні закони.

П
Пішти

Мадярська циганота готова всі кредити євросоюзу просрати лиш би місцева діаспора не знала української. Нічого ше буде закон «про мову» і «про громадянство».

5
5005

Типирь вшитки діти в мадярський садик пуйдут, а дале у школу мадярську, а пак учитися - у Мадярщину ! Як сяк буде і дале робити Орбан, то туй будут усі - мадяре !

Читайте також