Угорщина змінила посла в Україні та пропонує допомогу українським військовим

16
0

Перший заступник міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко прийняла копії вірчих грамот від новопризначеного посла Угорщини в Україні Ерне Кешкеня, який змінив на посту Міхая Баєра. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

До цього Ерне Кешкень (на фото) у 1998-2002 роках був надзвичайним і повноважним послом Угорщини в Російській Федерації. Він також є давнім соратником Віктора Орбана та прихильником його партії "Фідес".

Під час зустрічі у Києві сторони обговорили ситуацію в Україні в умовах військової агресії з боку РФ, окреслили перспективні напрями двосторонньої співпраці. Наталія Галібаренко висловила сподівання на подальшу підтримку Урядом Угорщини інтеграції України до ЄС, а також подякувала за надану угорською стороною гуманітарну допомогу та лікування постраждалих в АТО військовослужбовців.

У свою чергу, Ерне Кешкень запевнив, що Угорщина й надалі залишатиметься надійним партнером України в ЄС та висловив надію на активізацію двосторонньої економічної співпраці.

Нагадаємо, що Угорщина пообіцяла знову розпочати поставляти "реверсний газ" Україні лише з 1 січня 2015 року.

Також уряд Угорщини вирішив виділити Україні 100 тисяч євро на кіберзахист до цільового фонду НАТО (NATO Cyber ??Trust Fund). Про це повідомив міністр оборони Угорщини Чаба Хенде. Крім того, за його словами, Угорщина направить військового представника в офіс НАТО в Києві.

Угорщина також запропонувала лікування та реабілітацію пораненого українського військового персоналу в медичному центрі сил оборони у Будапешті.  Окрім цього пропонують ще навчати українських військових нейтралізації саморобних вибухових пристроїв та провести курси англійської мови для українських офіцерів Збройних сил..

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також