Угорщина знову обіцяє блокувати початок переговорів з Україною про вступ до ЄС

8
5

Політичний директор прем’єра Угорщини Балаш Орбан заявив, що Будапешт блокуватиме початок переговорів з Україною про вступ до ЄС, доки не будуть виконані угорські вимоги щодо мови освіти.

Про це він заявив в інтерв’ю нідерландській телерадіокомпанії NOS, повідомляє "Європейська правда".

"Угорщина завжди була прихильником зближення України з Європейським Союзом", – сказав він, додавши однак, що більш жорсткий мовний закон все змінив.

"Ми блокуватимемо доти, доки проблема не буде вирішена", – заявив Орбан, відповідаючи на питання, чи Угорщина блокуватиме початок переговорів про вступ України до ЄС.

"Нові закони зробили життя угорців в Україні нестерпним", – заявив Орбан. Він має на увазі нещодавно запроваджений в Україні закон, який зобов'язує меншини, а не лише угорську, отримувати щонайменше 70 відсотків освіти українською мовою. Таким чином, діти, які ростуть в угорськомовних сім'ях в Україні, значно відставатимуть у навчанні, занепокоєні в Угорщині.

"Ми не можемо з цим змиритися", – заявив Балаш Орбан.

"Позиція Угорщини абсолютно чітка: доки існує цей закон, не може бути жодних дискусій з українцями про їхню інтеграцію до Європейського Союзу", – наголосив він.

За даними "Радіо Свобода", Єврокомісія вважає повністю виконаними чотири з семи критеріїв, що супроводжували надання Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Водночас інші три критерії супроводжуються рекомендаціями від Єврокомісії щодо подальшого виконання.

Cеред не повністю виконаних критеріїв – реформи законодавства щодо нацменшин.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ДС
До стрийко

Газ вже не трпанспортується через Україну.

ДV
До vvv

Якщо тобі дійсно цікаво....в Бургенланді (зараз Австрія, колись була Угорщина) на угорській мові вчаться не тільки в школах а і у вишах.

*
*****

Геть з ЄС паршиву вівцю!

S
strijko

Кажуть не гріх би зробити незапланований заміну цуравої труби на "Дружбі", оби не було екологічної катастрофи ... Стрілявуть фраси з рашки ракетами...

V
vvv

Цікаво, на якій мові (скільки %) вчаться в школах в угорськомовних регіонах Румунії, Словаччини, Сербії ?????

Читайте також