Угорська опозиція почала збір підписів проти створення закордонних виборчих округів

378 3

Опозиційна угорська партія "Демократична коаліція" (DK) у вівторок, 3 вересня, заявила, що починає онлайн-збір підписів проти створення виборчих округів за межами кордону Угорщини.

Гергей Оротьо (Gergely Arató), заступник керівника парламентської групи партії, заявив на прес-конференції, що правляча партія "Фідес" готується створити окремі виборчі округи за кордоном. За його словами, це означатиме, що громадяни Угорщини, які не мають постійної адреси проживання в Угорщині, будуть тепер обирати 8-10 депутатів на загальних виборах. Замість одного-двух, які вони зараз можуть обирати, голосуючи за партійними списками.

Оротьо зазначив, що це «жорстоке спотворення» виборчої системи Угорщини. А також додав, що це може завадити зміні уряду Орбана.

Про роботу уряду можуть судити лише ті, «хто тут живе, робить покупки та отримує медичне обслуговування», - зазначив віце-керівник "Демократичної коаліції".

Як відомо, закордонні угорці, які отримали громадянство Угорщини за спрощеною процедурою, також мають право голосувати за партійними списками на виборах в Угорщині. Свій вибір вони можуть здійснити або у дипломатичних установах Угорщини, або надіслати бюлетень поштою.

Активно беруть у цих виборах також угорці Закарпаття. Переважна більшість закордонних угорців традиційно віддає свої голоси за партію Віктора Орбана "Фідес" (Fidesz).


Коментарі

Ф
Фідес

Так і нам треба зробити, люди які знаходяться за межами країни не мають права впливати на життя тих які живуть в країні. Добре бути патріотом і скакати як дурний на футбольних стадіонах і в барах за межами країни, коли на тебе не діють постанови зеленого чіпуліно і його п'яти божевільних менеджерів.

Читайте також