Угорська парламентська комісія: Військової небезпеки на Закарпатті нема

10
1

Конфлікт в Україні продовжується та поглиблюється, - повідомили члени спеціальної комісії з національної комісії Державних зборів Угорщини. Однак угорцям на Закарпатті безпосередня небезпека не загрожує.

Про це у середу, 18 червня повідомив Жолт Молнар, соціаліст, голова парламентської комісії з національної безпеки. Він розповів журналістам, що в Україні тривають військіві дії, число загиблих з кожним днем зростає. Але на Закарпатті нема приникнення озброєних людей та не проводиться тотальна мобілізація, отже для місцевих угорців поки що нема загрози військової небезпеки. Однак додав, що у випадку можливої затяжної кризи ситуація може загострюватися.

Нагадаємо, що минулого місяця сепаратисти на сході України взяли у заручники громадянина Угорщини. У його звільненні з полону приймали участь співробітники угорського Антитерористичного центру.

У свою чергу керівник партії зелених Угорщини (LMP) Бернадетт Сел стурбована тим як буде транспортуватися пальне для атомних електростанцій з Росії в Угорщину через Україну. Адже пошкодження ядерного вантажу під час руху може спричинити глобальну катастрофу.

Раніше Бернадетт Сел закликала уряд Угорщини припинити будь-які переговори з Росією щодо добудови АЕС "Пакш". Вона вимагала відмовитися від угоди по оновленню станції у світлі "нарощування військ на кордонах з Україною". Також представниця LMP вважає, що модернізація АЕС "Пакш" є для Угорщини поганим кроком не лише у політичному, а й у фінансовому плані. 

Коментарі

1
1

да, опасности действительно нет. То что венгров призывают на войну, а потом приходят гробы матерям, какая же это опасность?

Читайте також