Угорська традиція Форшанг - на Берегівщини школярі спалили "зиму" (ФОТО)

8
10

У селі Великі Береги діє Будиночок народних ремесел. Тут за сприяння громадської організації Pro Cultura Subcarpathica регулярно проводяться майстер-класи для школярів, в основному зі шкіл, де навчання відбувається угорською мовою.

Спрямовані вони на збереження традицій. Дітей вчать тому, що вміли їхні предки: пекти фанки, тістечка, наприклад, рулети бейглі, готувати інші традиційні угорські страви, вишивати, ткати.

А нещодавно провели майстер-класи з приготування до Форшонгу, угорської Масляної - карнавалу проводу зими.

І хоч цього року, у зв'язку з карантином, великого карнавалу у Берегові не буде, однак діти могли принаймні відчути дух свята.

Допомагали їм у цьому організатор Адель Гал та вчителі берегівської школи №4 імені Лайоша Кошута.

Зокрема прочитали лекцію про історію форшонгу, карнавальні звичаї, навчили виготовляти маски. Був накритий солодкий стіл - приготували хрусткі погачі. Відбулося і символічне спалення опудала - так угорці прощалися з зимою з давніх часів.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ДН
до нижнього допису

християнство, яке появилися на закладі єврейської міфології прийшло сюди пізніше, шо получаєся, всі перед цим в "ад" попадали всю історію, від початку існування? Лиш коли удобно раціональність включаєте

ДН
До нижнього допису

Перечитай і свій комент . Особливо зверни увагу на "культивують традиції" ?! Язичництво неспівставимо з дійсним віруванням в бога ! Бог не "культивує такі традиції" . Але ж , це є діти . Ми їх любимо і все дозволяємо . Чи не так ..... "розумники" .

І
Іван

Турорудіди маленькі! Наші закарпато Угорці це не обосанні маляри корінні! Дуже багато хороших принципових і добрих старанних!

E
Ede

Діти святкують. Вони разом. Вони веселяться. Вони культивують традиції. А деякі пишуть фігню. Сподіваюся, якщо ви перечитаєте те, що "виблювали" своєю п'яною головою, вам буде соромно за себе!

V
Volodymyr

йой коменти чистять кіть правду пишеш про бридь модьорську

В
вася

еб..ть ви клоуни!

Д
Дідо

Шо се мадяри за шабаш устроїли?

ІП
Іван Пальо

11:16 Кошут був супер-шовіністом, ідеологом мадяризації. Читай словацьку вікіпедію. Казав "або всіх мадяризуємо, або загинемо". Хоча сам був етнічний словак.

ВД
вася до Кошутовці

а посилання можеш дати на для підтвердження свого висеру?

К
Кошутовці

А гімн не співали? То тоді не мадярські дітваки. Доречі, їхний Кошут щи тот фрукт був - мадярський шовініст, казав ніяку свободу хорватам, словакам, румунам і руснакам не давати!

Читайте також