Угорська євродепутатка Каталін Чех: В душі угорці дуже добрі, але ними керує пропутінський автократ

14
2

«Через антиросійські санкції Захід сидить у холоді й їсть собачу їжу», — угорська опозиціонерка розповіла NV, чому медіа її країни розповсюджують неправдиву інформацію та до чого тут Віктор Орбан.

Не всі політики Угорщини схвалюють дії офіційного Будапешта. Наприклад, в опозиційній центристській партії Momentum Movement переконані в необхідності підтримки України у війні проти російської агресії. У січні лідери цієї проєвропейської партії зібрали кошти на енергообладнання для українців, а потім приїхали до України, аби його передати та узгодити з українськими чиновниками подальші спільні ініціативи.

В останній день перебування угорської делегації в Києві NV поспілкувався із Каталін Чех, співзасновницею опозиційної партії та членом Європейського парламенту із 2019 року.

На її думку, дії Орбана від початку війни в Україні - підтримка військового злочинця Путіна, його постійне перешкоджання європейській допомозі для України — жахливі, негуманні й ганебні.

"На жаль, він використовує цю жахливу війну, що лютує по сусідству і на якій гинуть також і угорські солдати, як політичну зброю, зокрема й на останніх виборах. Оскільки він контролює близько 80% угорських медіа, йому вдалося за гроші угорських платників податків розкрутити ганебний наратив Кремля. Лише уявіть: протягом року угорське суспільство слухало вигадки на кшталт того, що Україна не є справжньою державою й усі інші побрехеньки Путіна. Та навіть після цього я впевнена, що угорське суспільство дуже прихильне до українців", - зазначає Чех.

Каталін додає, що біженців з України в Угорщині зустрічали гостинно, особливо на прикордонних територіях.

"Я бачила черги з машин та людей, малюків у сльозах та їхніх зляканих матерів. І там не було угорської держави. Але там були місцеві мешканці та неурядові організації. Ця частина Угорщини [біля кордону з Україною] - найбідніша. Але там вітали українських біженців у своїх оселях із розкритими обіймами. Сільські громади об?єднувалися, аби забезпечити українців їжею та житлом, селили їх у школах, громадських будівлях, ділилися з ними тим небагатьом, що мають.

Ще один знак такої підтримки — те, що я спостерігала нещодавно. Наша політична партія оголосила збір коштів на генератори та інвертори, і так багато людей пожертувавли свої гроші! Тож я переконана, що в душі угорці дуже добрі. Але ними керує автократ, який зловживає демократичними інститутами країни. Тому ми маємо не мовчати, демонструвати спротив та працювати задля зміни нашого керівництва" - зазначає Каталін Чех.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

М
Мукачево

Не всі форінти докус орбануті!!!! Може колись і будуть з них люди!!! Котіцо вперед!!!!!

Б
Бічкаш

Дякуєме порядним людьом, шо хоч так помагають, як можуть. А Котіца чіношна! Успіхів у добрих ділах! А.вікторко ньовояшний!

Читайте також