Угорські маргінали знову озвучили претензії на Закарпаття

39
28

Угорський політик Ласло Тороцкаі на відзначенні подій революції-1956 у Будапешті заявив, що Україна має надати автономію Закарпаттю згідно з результатів референдуму 1991 року. Також він звинуватив минуле і нинішнє керівництво Угорщини у державній зраді.

Зокрема Тороцкаі вважає, що угорський уряд Йожефа Анталла (1990-1993) винен у тому, що Закарпаття не відійшло до Угорщини.

– Настав час сказати, що уряд Орбана має подати у відставку, адже він є прямим наступником уряду Анталла, який міг зробити все, аби Закарпаття повернулося до Угорщини у 1991 році. Того року на референдумі було прийнято рішення не лише про те, що Україна стане незалежною державою, а й про регіональний статус Закарпаття та угорську автономію. Ми знаємо, що Україна була готова до зміни кордонів. Замість цього, боягуз Йожеф Анталл таємно поїхав до Києва (обійшовши парламент) і підписав угорсько-український базовий договір, за яким відмовився від автономії Закарпаття, нехтуючи волею народу. Ось чому тепер ви можете гратися життям тисяч угорців, а завдяки шовіністському українському уряду Закарпаття може стати театром для з'ясування американо-російських стосунків, – заявив Ласло Тороцкаі.

Тороцкаі є ультраправим політиком, засновником радикального «Молодіжного руху 64-х регіонів», у 2003-2013 роках був головним редактором і видавцем журналу «Угорське сьогодення». На початку 2015 року був  ініціатором зведення першого паркану на південних рубежах Угорщини для перешкоджання потоку мігрантів.

Його слова можна вважати власною думкою та залишити їх поза увагою, але заклики Тороцкаі не є чимось новим і подібні лунають періодично з уст і інших угорських політиків. Так, колишній міністр сільського господарства та віце-прем'єр в уряді Орбана Йожеф Тордян заявляв, що якщо українці хочуть потрапити в ЄС, то повинні повернути Закарпаття Угорщині.

Також претензії на Закарпаття озвучували не раз з табору угорських праворадиків Йоббік.

Нагадаємо, що 23 жовтня в Будапешті відбулося вшанування героїв революції 1956 року. У рамках урочистостей поруч з Будинком терору з дуже різкою промовою на адресу України виступила ректор Закарпатського угорського інститута імені Ференца Ракоці ІІ Ілдіка Орос, чия промова викликала скандал і обурення на Закарпатті.

Також скандал розгорівся через борди про сепаратизм, які нещодавно з'явилися на Закарпаття.

Коментарі

T
truth

Правильно каже.

У
українець

І хтось ще каже, що в Українському Закарпатті немає сепаратизму? Угорські політики сприяють сепаратизму, значить на Закарпатті є сепататисти. Інформація для СБУ.

Г
Гафа

17:06 - у Сирбію пенделюй сомаре, туй на сайті один писака повів ош там таких дебілів ге ти нигда не асимільовували. Бо у нас тя резко найдут і відметелят.

1
17:06

Тобі малфі вже наш місний нарід повів валити відсі но ти бачу дибіл кончений. Но нич, скоро тебе і иншакоє ратушнячоє бидло пустиме в сплав по Тисі, там ся і об'єднаєте з мадяронами.

Ч1
Чортови 15:45

Ты харкльо заперевальна!Пуд нашу фамилію прячешся!Фосикльо воняча,мы Пудкарпатці,а не пОдкарпатці!Мершаки,вы нас уже за@бали з 1945 року.Што ты за нас ся розписуєш?Настоящі Пудкарпатці,вас полячню на дух не переносять.А ганьбитися ты маєш,одколи тя с?ка, копильця, нагуляла!

Л1
Любошвалі 12:34

Ти коли нажрешся,заперевальна мустювко,то таку пургу женеш!Правда ти постоянно в запої!Заперевальня “цивілізовані люди”!?Ти докус удурів!?Де вы худобо,а де цивілізація?За перевалом “нормальні люди”!?“Живуть”!?Уйди із хліва свого,прийди сюда,та тут увидиш ош, што то цивілізація,європейскість,культура,порядність.Мувув своюв телячув там на хуторі мичи!То в генах у тебе жебрати,нити і халлява!Ти болване представити не можеш,ош люди жиють по цивілізованим принципам! Ми ся вас скарідуєме!

ЛД
Любомир до 11:29

Ти для початку бодай якусь мову вивчи, бо цивілізовані люди тебе не зрозуміють - ні українці, ні чехи, не мадяри. Не дивно що ти злий як собака і всіх звинувачуєш - тебе ж тумана безграмотного на жодну роботу не беруть. Навіть грошей нема з'їздити на електричці за перевал і подивитися як нормальні люди там живуть. Інтернет хоч де дістаєш? Шаришся коло кафе з халявним вайфаєм чи в сусіда випросив?

Z
Zoltan

Дураків всюди хватає. В Україні теж іх повно!

БІ
Блювославови і дзвізданутому

Марги вонячі,об...ані заперевальники,там собі ресурси нетрібні у хлівах робіть.А це місцевий ресурс.Неандертальці тупікові там у себе за перевалом,п’янь безпробудна,мычіть,гарчіть і мнявкайте.Бо порядні і цивілізовані люди не користуються скотським мичанням!Му-му-ву,галицькоє ригання,там у себе споживайте.Бо до нього ще треба наскальні рисунки!Мешто цурава воняча нетрібна,02:24,завали свуй пысок!

*
*****

Цей юний "збирач мадярських земель" у 91- му десь у перший клас ходив,а хотів би ту історію змінити) Говорити- не міхи тігати.

БА
Борислав Андрійович

- Йди проспися, алкадроне, бо вже по клавішам не попадаєш під градусом, ще й якусь дурню настрочив. Твоє пердіння, яке ти називаєш "бисідою", і "коверкати" не треба - ти і сам вже так "ісковеркав" мову, що далі нікуди. Це взагалі-то україномовний ресурс, де статті публікуються українською мовою, а ти тут насловоблудив всякого "ты-ыу-ыу-маргоу-ош-йош-невалош-тать-вать-пудкарпать". Йди створи свій сайт www.rusinov.net (якщо мізків вистачить), і там що хочеш строчи своєю мішанкою.

ДБ
До бовдура 23:48

Ну такий вже розумний що слова державною мовою зв'язати не можеш, тільки "еуе-еу-лем-бем-йоу-тать-нать-вать". А культурний який! Видно добряче правда очі коле, раз така словесна діарея пішла! Через таких гниляків як ти вже і туристи не хочуть їхати у цю Пудпалинкову Русь, бо ніхто не хоче дивитися на лисі гори з пеньками, загаджені гірські річки, гори сміття на полонинах після "європейських культурних" яфиничників, і на п'яні харі у наливайках, які зиркають на приїжджих як чортяки "о, опят тоті запурувальні ся пруперли, ни дают нам русунам жуту!"

Й
Йоу

Сесь деятель бізовно провокатор і бізовно агент істот на кшталт Сороса. Вони системно і методично стравлюють Україну з Угорщиною та Росією.

21
28.10.2018 11:53

"Ненька ліс рубать і вивозить" ? Серйозно? Тільки якщо підійти в хащі до будь-якого лісокрада і спитати що він там робить, у відповідь почуємо не галицький діалект, а закарпатську мішанку з фірмовим "ыканням". І з якого це дива треба фінансувати регіон, який ментально застряг у 90х, і де до сих пір заправляють блюки-ратушняки і інші бандоси? Ви ж усе розкрадете, проп'єте і далі будете тирити ліс, ганяти нелегалів і контрабас, барижити первітином, бухати з ранку до вечора, і звинувачувати у всіх бідах "хохлів, галіцаїв, майдаунів, скакунів", і т.д.

1
12,59

Ти чув дешто про НАТО.Зруняй словацьку пулітику из київськов.А можек просто Києву узяти приклад из Братіслави.Утливилів у словаків ниє,є вибор або Братіслава,авать Будапешт.Малинька п"яти мільйонна диржава стала руба проти мадярської аванюри і ни має проблем,а мадяр у словакії півмлійона.

4
467

Вам дуракам у мирний час нудно, все хочеся мало покроїти карту, і всяка война виглядить бліцкригом на два тижні.

B
betonus

Скоро дочекається ненька, що на зразок ,,Крымнаша" буде Karpatalja Mienk.

0
00:10

До 12:21.Конешно, в першу чергу за мадяр,што поруч із ними.Но то має служити прикладом вукраїні.А коли хлор для води дали для Ужгорода,а коли гімодеаліз,вакцини для всіх Подкарпатців.....А коли фінансують дорогу з Берегова до Мукачева.А коли сиротинці строять під Ужгородом.Ще б не стільки піклувались,якби мачуха не воятила.А “своя” “рідна” забила болт!Цигани самі не знають по мадярськи.Так наш край полінаціональний і з цим треба рахуватись.Якби Україна була державою і дійсно заботилася про люди,нияких проблем з утлевелами тут би не було! Дотаційний регіон бо Київ все зароблене забирає.У нас ліси,у нас транзит....Але,ще раз кажу,ви попрікали і Донбас дотаційністю.Може досить ставати на граблі!?

Д0
До 00:10

Не знаю, про кого там піклуються угорці, майжинь про своїх біля кордону, тут крім угорців ще мільйон населення, яких, я так розумію, мож мадяризувати, но не знаю, недавно чувим, як у гіпермаркеті якісь цигани заговорили до консультанта мадярською, а тот такий видите нетолерантний уповів нич не розуміву, треба по-нашому говорити, но! Закарпаття дотаційний регіон, більше з бюджету бере лиш Івано-Франківська область (дані за 2017 рік).

0
00:10

Так і діє цензура.Коментарі,які не в угоду галіції видаляють.А от від “швідомих” повно,так і в житті! cecsilrf засунь ти свій язик у львівське сміття.Якби не наші парадічки,черешні...то повиздихалибисьте,у вас до незалежності лиш ревень на базарах був.Капусту осінню чого до нас везете?Та то б не біда була,якби ми один до одного лише з продукцією.Біда в тому,що ви вічно лізите нам в душу і лізите з таким “превосходством” ніби ви “аристократи”.Вот тому ми вас не навидимо! У 91-му не “розумні” голови були,а хитрож@пі гу..ці! ДАЙТЕ ПРОСТУ ВІДПОВІДЬ:“ЧОМУ МАДЯРИ ПІКЛУЮТЬСЯ І ФІНАНСУЮТЬ ЗАКАРПАТТЯ,А НЕНЬКА ЗАБИЛА НА ВСЕ,ЛЕМ ЛІС РУБАТЬ І ВИВОЩИТЬ!?”І ніякої політики!

0
010

В 91-му розумним головам було не до мадярів з їхніми локальними імперськими амбіціями. Україна відколювалася від СРСР, маючи ядерний арсенал та до зубів озброєну армію, а паралельно вже почала розгоратися війна в Югославії. Максимум, на що могла претендувати Угорщина на геополітичній карті, це стати місцем підписання сумнозвісного Будапештського меморандуму.

C
cecsilrf

До о,10Слухай засунь свій язик в одне місце ,Всюди галичани привижаються тобі! Ти не сповна розуму ,причом тут ліси до Галичан ,благодаря нашим депутатам прекрасно знаєш ,шо вони кришують ,такі як лісникм ,пограничники,і робочі загроші все розкрадаєся.Так недлюбиш Львівян то не вози на базари клубніку ,парадички ,черешні .Сиди тут нві гідови і торгуй увидеш скілько вторгуєш ,і все !

ДВ
Для всіх

Дякуючи НАТО і ЄВРОСОЮЗУ наявні і новоявленні ф"юрерчики можуть скільки завгодно говорити про територіальні претензії.Все це має лише силу природного пуку.Бийло Бачі ти чуму щи туйка а ни у мадярщині,та щи й пукаш ни понятно про што.Будапаешт ся удгриз дякувучи ЄВРОСОЮЗУ.Яку мегаекономіку дістали українці,заводи совицькі які клипали аршови тай мотики.Чорнобиль який губить усьо.Львівшина вам як кістка у гиртанці,яка зашпотала вашого няня московського.Закарпаття ни ДАУНБАС тай продажний КРИМ,туйка у вас нічаво нє получітся.

Т
Троцкій

Я закарпатський маргінал. Скажу угорським маргіналам- нехай засунуть свої язики в одне місце. Про яке не мош казати.

1
1

1. Ну за логікою тутешніх мешканців, нам треба підставити одне місце фінам, а не мадярам, бо ті краще живуть і на їх фоні мадяри таки "ніщеброди". А вкладання грошей в наш регіон угорцями має на меті тільки політичні цілі і направлені зазвичай Берегову чи угорськомовоним жителям. 2. За об'ємами дотацій з бюджету Закарпаття завжди був лідером, а Львівщина навпаки. То хто кого годує? (коментар "555" - це сарказм, я так розумію, але нагадати варто). 3. Невже лісники (які беруть хабарі), селяни (які рубають ліс), місцеві чиновники (які покривають це на місцях), водії (які ліс возять), митники (які пропускають його через кордон) - це все галичани, яких заслав Порошенко? Звичайно, центральна влада має сво дивіденци в цьому, але місцеві царьки (яких ми гаряче любимо і кожного разу обираємо в органи влади) мають куди більший вплив на цю ситуацію.

U
Ukrainian

Мадяриско! Каждый судит по себе!

ББ
Бийло бачі

Давайте помозгуєме логічно.Мадяриско каже, ош мадяри ніщеброди айбо чомусь українці заробл@ти рвуться в Мадярщину і очерідями,а в “багатєйшуй” неньці не годні і за газ заплатити.Як неяк вони в ЄС вже не один рік і їх не виганяють і грошима не попрікають.А вот українці достали мегаекономіку і ходять по Світу жебравучи.Мадярщина заботіться за своїх люди даже за границюв,то по твому називаться “проститутка”!?Логіка древнього укра.Та ти фраєрок звідтіля! “555” Та знаєш неборе, ош Закарпаття вже давно не достає ні копійки.Не достало ні на вакцини,ні на гемодіаліз,ні на дороги,ні на сиротинці....Львівська область завалила цілу країну сміттям,в прямому розумінні.Гонору у галичан повні гаті,а заплатати гаті неваловшні! “Ренгенолог”.А за што любити?Мош привести хоч три пункти?Ліси ми вирубаєме?Вирубають упирі,яких ви на майдані привели у владні кабінети.Перекривають не дороги,а напрямки,які б треба хоч заліпити.І не лем на чехи,а й по всьому Світу.Што тут робити серед злодію і неваловшних!?

Р
ренгенолог

на чужому нещасті щастя не збудуєш. ми всі як не як любимо україну. туй дороги перекриваєме, ліси вирубуєме страшнов силов, паводки чекаєме і на чехи перебираємеся.

Читайте також