Угорські радикали "Йоббік" невдало стартують з об'яви про підтримку "самовизначення" Закарпаття

39
31

Угорська право-радикальна партія "Йоббік" об'явила про акцію під гаслом "Самовизначення для Закарпаття". Про це повідомляє сайт організації alfahir.hu. Аноносвану акцію угорські націоналісти планують провести 13 жовтня 2017 року, о 18 годин за місцевим часом перед посольством України в Будапешті.

Причиною для акції, як повідомляють, є те, що Україна заборонила в'їзд на 5 років на територію держави представникам "Йоббіка" - депутату Кристині Морваї та адвокату Томашу Гауді-Надь.

Метою акції називають підтримку "самовизначення для Закарпаття". Цей заклик можна тлумачити по різному, в тому числі як заклик до автономії.

Представники "Йоббік" стверджують, що угорці Закарпаття опинилися у заручниках і їм "заборонили навчатися на рідній мові, мислити і усвідомлюти себе угорцем".

Про підготовку провокативної акції повідомив міністр МЗС Павло Клімкін у своєму Twitter, зауваживши, що відразу ж була направлена нота протесту з української сторони.

Слід зазначити, що саме із проведенням чергових виборів в Угорщині, на думку першого віце-спікера українського парламенту Ірини Геращенко, пов'язана така реакція на новий закон про освіту. Вона назвала це "пляскою (святого) Віта".

Нагадаємо, що нещодавно у Будапешті біля посольства України вже відбувся мітинг зі смолоскипами на захист угорців Закарпаття. Щоправда, організатором було молодіжне крило правлячої партії Орбана Fidesz. На майбутніх парламентських виборах у них з "Йоббіком" практично одне електоральне поле, в тому числі серед угорців Закарпаття, які подеколи мають подвійне громадянство та право голосу.

Коментарі

В
ВОТ

ЛІПШЕ 1000 ДОЛЛАРІВ І мені не треба буде іти в чехію

АХ
Абу хусейн

Нехай дадуть 500 долларів мінімалки і всі почнуть вчити соловїну.

П
Привіт

Коменти набагато цікавіші за статтю. Поливати попереднього учасника чим попало - файна забава. Хто має глибшу і цікавішу історію, дуже важливо. Однак, сьогодення не радує взагалі. Чи є в Закарпатті хтось, хто б відмовився від євро паспорта? Навіть щирі патріоти важко. Укр влада згадала що є люди, котрі не володіють держ мовою (а часто навіть не потребують цього) , через 25 років незалежності (а підпорядковується Києву край вже майже 80 років). Можливо, доцільно реформи робити поетапно і більш лояльно. Для чого примушувати вчити мову людей, котрим вона не потрібна (на жаль чи на щастя)?

М
Михайло

До 15.15..Що зрвінювати березень 39 чи що?Там всі крапки на і були розставленні.

Д1
До 15:15

Шановний не сприймай їх коменти на серйоз.Україна їм як кістка у горлянці.Мадяри трішечки відгризлися дякуючи Євросоюзу,і не більше.Навпроти Австрії Німещини вони дуже бідні.Але гонорові бо Україна бідніша від них.Але це поправимо.

ДК
до кібермадярів нище

Мадяри порівнюють УПА і середні віки)) ну і ну)) Зібрались технологіями 10 століття воювати? Я говрив про УПА тому що це все ще актуально. А мадяри розказують про війну які програли- Св. Римській Імперії. В нас таких битв був вагон і маленький хвостик. німці при королі «Оттоні» Мадярську орду так розгромили шо ті до 1940 рокі були німецькими холопами. Ну а якшо серйозно - якшо були славні історії в мадярщини то молодці. Радуйтесь. Ви маленька небагаточисельна країна. для вас це важно)) Ми памятаєм свою історію) а ви свою)

ВЗ
Вася з Берегово

До Мукачево.нет Чого нема іще стаття про "ПАРЄ угвалили резолюцію" ?????

0
09:35

Можеш хоч що писати.Изделию №2 все разрешено.Виріб №2 як і твої коменти годяться тыльки для... Не сприймайте на серйоз коменти виробу №2.

ВЗ
від Зал УПИ

Дике Поле-https://ru.wikipedia.org/wiki/Дикое_поле польський король Стефан Батори а також польська королева Ядвіга, дружина литовського князя Ягайло були етнічними козаками поляки і козаки-завжди разом https://www.youtube.com/watch?v=iMHkSgXNQog хто кого дрючив-угадайка по малюнку http://www.ngw.nl/heraldrywiki/index.php?title=Hajdunanas розказуй дале свої казочки таким же бовдурам, як ти сам

Z
Zoltan

До 13 00. Ви праві, УПА була набогато раніше: вона зустричала угорців на колінах хлібом і солю у 896. році :)

М
Михайло

До...13.00..Не треба пояснювати увас нема історії .Ті козаки навіть державу немали,яку битву вииграли прошу факти,Поляки мали ваших козаків а потім Єкатерина розігнала ту алкашню. Як козаки так і УПА нічого ніколи не вирішували та були прислужниками у Поляків та і у нацистів.Березень 39 Мадярська армія далеко не найсильніша розігнала вас разом з шухевичем який позорно втік.Я можу навести декілька перемого Угорців в історії.1 907 битва при пресбурге.2Битва при белгради1456.1485 Угорці взяли Відень !!!!!!!!!!.https://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Vienna_(1485). І ще якщо цікавить наведу разом з доказами.Угорське королівство мало 2 середновічні лицарські ордени Угорські королі вели хрестови походи.Це не жеброта з УПА.Доречі у ПАРЕ ви знову обос..ся голосування засуджує заокн про освіту.

ДЗ
До Зал УПА

Яке глупе мадяр. Воно зайняло сторону тіпа "обіжених" козаками)) ПО його словах все шо нище Києва- було безлюдне)) "Січ" на дніпрі появилась як охоронний форпост від набігу кримських татар, турок і іншої публіки- це історично обєктивний процес. Запорізькі козаки мали найефективнішу систему військової організації на свій час) Перевожу на просту мову- вони були одні з найкращих вояк- тому їх і залучали у Воєнні кампанії різні країни Європи аж до Іспанії. Да вони дрючили і грабували кримьке ханство, Османську імперію і тд- але це як каже деяка публіка "не западло" і навпаки почесно, бо паралельно звільняти звільняли наших полонених, зароблями собі бойову славу, і всиляли страх у ворогів. Мадяре- якби не тобі ненависні поляки і козаки- ти би і дальше лежав під гнітом турок- та і асимілювали би Вас до цього часу По твоїх, мадяре, словах - УПА появилось тільки в 44 році. Мадяре- не позорся)) Та і взагалі для чого мадярноті пояснювати шось про нашу історію) воно і так дурне

Z
Zoltan

Хто памятає результатu референдуму 1991-го року?

ДЛ
до лалала

Судячи по тому що ти кожну статтю на цю тему коментуєш, слабо аргументуючи, а тим хто з твоєю точкою зору не погоджується - ображаєш, то бот - це саме ти. Хоча ні, є для цього краще слово - ватнік)

С
Стьопа

Мадяри це кочовий народ, то чому б їм не кочувати далі!

С
Стьопа

Може все таки "оголошення"?

ЗУ
Зал УПА

до 15 сторіччя вся територія нижче Кієва-Білої Церкви була населена кочівниками і на картах світу позначалася , як Дике поле.На запорозьких порогох збиралися наймити, яким було все одно за кого воювати, аби була можливість пограбувати. Славнозвісна УПА появилася після розгрому під Бродами не менш славнозвісної Ваффен СС дивізії Галичина.Що чудово вміли славні лицарі з Галичини -це познущатися з цивільного населення та стімко втікати, коли нарвуться на озброєне військо.Після Бродів німці "лицарів" більше в боях не використовували- частина втекла і поховалася по схронам, інших перекинули у Францію для боротьби з тамтешніми партизанами

Л
Лалала

По логіці бота- в україні були розрізнені словянські групи доки в 1991 році із ніодкуда не повились укри- яких раніше взагалі не існувало)) бот - пиши ще!!!)))

ДІ
До Іван

Словянські групи)) бот- яке ти дурне

І
Іван

Боти заперевальні можете ще писати, так смішно вас читати. Розказуєте про свою державу якої і не було до 1991 року... були окремі словянські группи які в кінці цінців Сталін обєднав в єдину країну) Вот у кого-кого а у Угорщини історія більш яскрава і вона тісно повязана як з Європою так і з Закарпаття. А ви замість того щоб дружити з Європейськими країнами так починаєте з нациських методів .

М
макар

Порошенко наверное забыл на время что он главнокомандующий и только он должен ответить за воровство генералами наших денег. А это не тысячи а миллионы.

ДМ
до михайла

Це не значить шо Венгрія не цікава в історичному плані. Венгрія до 19 століття держ мовою мала латинь. Своєї угорської писемності не було. Жаль ШО ви зійшли з цього напрямку. З цією мадярською мовою- обєктивно не дуже гарною і милозвучною(но яка уже є)- виглядаєте білими воронами на фоні Європи. У Вас теж були яскраві сторінки в історії. Але вони були дуже давно і в мене така підозра шо повторення уже не буде.

М
Михайло

Та і Вся ваша історія з турками закінчилась тим шо ви кожного 10 хлопчика віддавали у рабство туркам шо б ті вам не робили чпокі-чпокі. Такшо невдалий приклад. Хто в кінцевому випадку врятував Відень і всю Угорщину від ТУрок?- правльно спільне військо поляків з реєстровими козаками- які були в авангарді наступу. Ми з Поляками зробили те з чим ви не справились мадяри. Якшо хтось і брав участь в настоящих зарубах починаючи ще з 9-10 століття- так це русини- сучасті українці. Козаки туркам і татарам навалювали так шо мадярам і не снилось. розбивали Армії які були більшими в 2-3 рази. Коли Поляки зазнались- наваляли і їм так шо і ітозі Польша розпалась- і зібралась в купу тільки в 20 столітті. Такшо хлопче- Україна всерівно круче)))

М
Михайло

І що 56 рік ?Повстання цівільних яку подави найбільша армія світу....Мадяри у 1456 році турків били під белградом а Мадярські королі очолювали хрестові походи та мали лицарські ордени а ви що ?У Поляків прислужували як і тепер середновіччяhttps://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%B0_%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0_(1456) https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D0%94%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0

М
Михайло

До.23.07...Всралися ви у 39 му це по перше,по друге де коли і яку битву вели10 років?По схронах сиділи 10 років і терористичні акти робили по ночах то не воювали..Терористами вони було твої упа.У бою обісралися кажу тобі у 39 му проти Мадярів.УПА була ніким і робили вони ніщо.Які херої така і держава..https://www.e-reading.club/chapter.php/127909/218/Burovskiii_-_Velikaya_Grazhdanskaya_voiina_1939-1945.html.упаупаупа більше ні історії ні героїв тільки терористи упа.

ДБ
До ботів

Заспокойтеся всі. Угорський Іоббік це як Українська Свобода. Теж нац'ки. Угорці не дуже підтримують їх, закарпатські теж. Так що не роздувайте пузирь на порожньому місці. Це я вам як угорець говорю. Читайте офіційний будапешт який підтримує цілісність і незалежність України

ДК
ДО кібермадяра нище

Послухай Кібермадяре- УПА будучи партизанами - воювали за незалежність більше 10 років- воювали розуміючи що перемога майже не реальна. Воювали ще раз повторю 10 років коли всьо і всюди контролювалось червоними.В партизанській війні з УПА нікому не зрівнятись на сьогоднішній день. Наші хлопці стояли за свою країну..А ви циганота- в 56-му будучи партизанами всрались за тиждень. От тобі і вся статистика. Мадяри- сикуни.крапка.

ДМ
До Михайло

Ти справді віруєш ,ош натовська мадярщина може якісь притинзії уставляти до України.За долі сикунди керівництво НАТО прикратить сись цирк.

Л
лалалала

Бзденек, не панікуй так. Проблему ви мадяри накручуєте- а не ми- заспокоїтесь- ніхто вас чіпати не буде- та і не хоче-мати справи з Гунгарією це дуже смердюча справа- як показує досвід.

Н
наблюдатель

понты это все , никто отсоединять ничего не будет , нo й0бжык деньги отробатывает норм )))

ДМ
ДО Мадяра нище

У Нас взагалі тоді армії як такої не було. Все тягнули наші добровольці. Зараз уже не 14 рік. Я розумію мадярам було би чим похвалитись- будь ви на нашому місці, то навіть з москалями і воювати з вами би не довелось. Лягли би під них відразу і сіюсекундно) Які ви вояки ше у 56 році показали- наші воювали 10 років(УПА)- мадяри устарись за тиждень. І приємна новина для тебе- я зі Закарпаття, місто угадаєш))

Читайте також