Угорські ЗМІ: У разі заборони подвійного громадянства 100 000 угорців Закарпаття стануть "безхатченками"

19
52

"Майже сто тисяч угорців, які проживають на Закарпатті, втратять громадянство України, якщо Верховна Рада у Києві прийме закон Порошенка", – пише угорське видання origo.hu, яке чимало уваги приділяє темі закордонних угорців, зокрема угорців Закарпаття.

Видання зазначає, що закарпатські угорці залишаться у такому разі практично без даху над головою, адже у переважній більшості стануть резидентами іншої країни на рідній землі. Схожі думки звучать і в публікаціях інших угорських видань останніх днів.

Адже, як відомо, вже на початок 2015 року майже 94 000 закарпатців отримали громадянство Угорщини за спрощеною процедурою.

Йдеться про законопроект №6175 про внесення змін до Закону України "Про громадянство України", який Президент України Петро Порошенко днями вніс до Верховної Ради. Законопроект стосується ‎внесення змін до закону України про громадянство і пропонує припиняти ‎українське громадянство осіб, що мають громадянство іншої країни. При чому мова йде лише про осіб, які отримали іноземне громадянство ‎добровільно, і законопроект, наприклад, не поширюється на жителів анексованого Росією Криму.‎

Як йдеться у проекті пропонується, зокрема, запровадити норму, що «громадянин України, який добровільно набув громадянство іншої держави, вважається таким, що виявив намір змінити громадянство та надав згоду на припинення громадянства України».

Крім того, пропонується встановити нові підстави для втрати громадянства України в разі наявності в особи громадянства інших держав. Зокрема «якщо громадянин України скористався виборчим або іншим правом, яке йому надає іноземне громадянство, чи виконав обов’язки, які на нього покладає іноземне громадянство, чи скористався на території України або під час виїзду з України, або в’їзду в Україну паспортним документом іноземної держави».

Тема наявності кількох громадянств у громадян України набула нової актуальності після появи інформації про можливі громадянства Великої Британії та Угорщини в голови ДФС України Романа Насірова, що нині перебуває під вартою за підозрою у вчиненні злочину.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що робоча група вже напрацювала законопроект про суворіше ставлення до осіб із кількома громадянствами, і не виключив, що його уже цього тижня винесуть на розгляд парламенту.

Коментарі

Б
БАЧІ

Шановний Василю! З Вами згідний на саз сазолік. Все що ви написали походить від того що я написав.

В
Василь

До "бачi" Ні: у Модьярорсаг немає і не може бути цілих районів,забудованих палацами членів ОПГ"Селюки у владі" на народній крові. Якщо ти цих палаців не помічаєш в Мукачево,то ти або рагуль-бандпособнiк або не місцевий. Інші варіанти виключені.

Б
бачі

Дуже добре в деяких толерантів угорського громадянства виходить красти газ електроенергію воду не платити за вивезення сміття займатися контрабандою не платити податки. Лиш все це вони роблять на Україні. А потім з піною на губах паплюжать державу яку самі і обкрадають. Себе виправдовують тим що змушені виживати. А потім як цивілізовані європейці їздять тратити гроші на євровідпочинок євромедицину євронавчання. Цікаво чи в Угорщині люди можуть собі дозволити так відноситися то своєї держави?

Р
Руснак

Бачі, а вы куму подыгрували, коли на майданах безпредел робилисьте?Чумусьте американцям, нымцям, полякам....чоботы лизали?Розхирачилисьте державу їм на радость.А типирь носитися з тов Росіюв, Путіным, як дурный з двирями.Вы винноваті, нико, лем вы майданники із свідомыма.Горчкоголові імбіцілы.

С
Свій

Так браття русини і мадяри, маленько почитайте як ся жили мадяри і русини, як перепліталися іхня культура, обічаї, торгівля. У кого дома ще е старий мадярський пенгів 20-30- роков, там свойими очима можете побачити шо на них як на мадярському так і русинському написано: вартість, ко, де, ким і коли видано. Такі купюри легко знайти і ця достовірна інформація визнання русинів мадярами і іпен се і є доказательством і шо признавали не тільки націоналністі но і писменності. Нa цьому сайті можете по русинськи прочитати про єдину історію русинів і мадярів. http://www.rusyn.hu/ru/kulturalis-ertekeink-es-hagyomanyaink

М
Мадяр

бачі є правда у твоїх словах но не усіх . Мадяри даіали громадянство у кого є на то документи . А ті шо ліві так їх і лишають . Но діло не у тому най каждий достане громадянство я лем за . Я неділю людей і хоиів би оби кажий міг добре жити . Просто коли тебе постоянно обкрадають і закони принимають протів людей се маразм . Люди уже устали од ушиткого . Немож постоянно черпати з бочки бо колись увидиш дно . І чесно хочеся уже вирватись із пазурів окупанта і вернутись до дому .

М
Мукачівець

Василь правильно всьо повівись . Каждоє слово у точку .

Б
бачі

Зрозуміло чому така гризня. Люди гоняться за матеріальними преференціями. Геополітики (переважно російські) вдало розігрують цю карту. За громадянство жорстко ставити питання треба було 20 років тому. Зараз треба мудрі рішення приймати. Чомусь угорське громадянство роздали багатьом таким угорцям які й по угорськи немтудом. Чому так трапилось? Випадковість? Не думаю. Так само румуни роздали десятки тисяч паспортів. І одні й інші підіграють росії. А наші люди яких ми обирали у владу всі ці роки лиш під себе гребли. Міри не мають і тепер. А в критичних ситуаціях борються за виборців а не за країну.

В
Василь

До "max" А тобі - рогатий - прямо на Південь: в Криму - на відміну від ОРДЛОУ - точно є російські війська,йди звільняти півострів. І родичів своїх,сільських окупантів-злодіїв і терористів, - що довели раніше багатющу республіку з населенням в 53.000.000 чол. до Голодомору,забравшого життя 15.000.000 наших співгромадян,до повного знищення промисловості та Громадянської війни, - з собою забери. Вище зазначене (і ще мільйони злочинів перед народом) - результати окупації України вами: тупими рогатими неандертальцями. Бажаю вам здохнути під Перекопом. А якщо росіяни візьмуть вас в полон,то це буде тільки проблемою росіян,але вже не нашiй.

М
Мадяр

До max Ви щИРИЙ заспокійтесь . На якій мові ми говоримо чи якшо будимо кликати то на своїй мові яку ви незрозумієте . Історія вчить не нас а вас . Такі люди як ви і вбивають вашу україну зі своїми тупими понятям. І скажу вам що ті хто незнають свої історію нестоять нічого . Якшо ми небудимо знати історію то хто буде памятати нас . Ви пробуєте загнобити і вбити Закарпаття але у вас нічого невийде . Мені дуже жаль вас бо у вас ніколи небуде майбутнього с таким ставленням та розумінням .

М
Мукачівець

max мудак се ти . Вот такі мудаки як ти понаїхали у Закарпаття і @буть туй нам мозги і недають нам покій . Треба ти україну ? Та вали ! Тебе кось держить чи шо ? Шо ти муділо прийшов у чужий керт свої права качати ? Непереживай туй нико кричати нич не буде . Туй перевал перекоплять і майся фест напийся броузи . Ти шо думаш ож жебрача попрошайка україна із європув буде воювати ? Несміши ня . А жебрати грощі у кого буде ? Уже тіко нажебрали шо самі повідять заберайте шо хочите бо у нас ітак ниє грощі . А ти марго воть сиди тихо воль вали на україну і дуй там смолі .

M
max

Походу мудаків на крайньому заході не менше ніж на крайньому сході України. На якій мові і кого будете кликати Ввєді войска? Схоже історія в тому числі сучасна нічому вас не вчить.

В
Василь

Власне кажучи,окупувавши владу в 1991-му,тупі терористи-рагулі просто насильно змусили громадян УРСР отримати т.н.українські паспорти бо ніхто з громадян УРСР не писав заяв про добровільну відмову від громадянства Союзу і ніхто не писав заяв про прохання прийняти їх в громадянство окупованій рагульём "нової" України. Отже,саме т.н.громадянство України є незаконним з точки зору вище зазначеного типа хітрожопого законопроекту: рагулі-окупанти в черговий раз самі наступають собі ж на пісю. А громадяни СРСР - формально - так до сих пір і перебувають у громадянстві Радянського Союзу. Ось така от хрень.

М
мункач

Мадяру-правду маеш,подписуюсь под твоеми словами

М
Мадяр

Люди добрі цілоє життя жилисьме у мирі і з русинами і з швабами із німцями , рцмунами , руськими , чехами докі неприйшли українці і верховенці з гуццлами . Може при ссср жилисьме не багатими но не жебраками . Но всі мають зрозуміти як ти некрути глобус куда би ти не поїхав додому ти усе вернишся . Так і Звкарпаття і Закарпатці хотять оби повернутись на історичну родіну уткі насильно боли окуповані . В ті часи ніко людей незвідав чи ти хочеш чи нехочеш. Кроме того шо всім уже на тілко надоїло сі іздівательства над людом шо люди самі уже люьими путями утікнути от сього бардака який нигда некончаєся і некончиться . І самі мадяри хотять вернути Закарпаття до угорщини і для того помагають людям . Тепер просто подумайте куда людина піде там де їй протягують руку і помагають у всьому або туда де тебе бють ногами забирають у тебе постояно всьо роблячи с тебе жебрака і раба . Ми уже пережили три раза шокову терапію , то рублі то купони то гривні . І як жити далі ? Здохнути ? А діти ?

Р
Руснак

До Ольги. На жаль підвалини для війни заклали на майданах.Хіба можна любити країну,яка за все своє існування обкрадає,знущається,насміхається.Я не оголтілий сепаратист чи українофоб.Я чекав чверть віку,що може уладиться,може переживемо,може одумаються,але життя перекреслює всю надію.Людина мусить шукати рятівні шляхи,це закладено природою.Лише якщо Бог буде милостивий до Нашого Краю то обійдеться без жажіття війни!!!

М
Мукачівець

Ольга ви нічого так і незрозуміли . Якшо брати і дивитись адекватно на ці речі . Просте питання , на яків підставі Закарпаття знаходеться в україні ? При роспаду ссср всі повернулись на свої міста так як естонія , літва, латвія , молдавія і т.д . Теперь візміть югославію чи чехословакію . Тепер по поводу національностів , діло не в національностях ніхто невиганяє українців із Закарпаття лише нехай вже відстануть від Закарпаття . Ті які нехотять щоб поверталося чи мішають повернутись Закарпаттю на історичну батьківщину бо вони хотять україну тоді нехай зберають речі і їдуть до своєї україни. Україна велика досить їм буде місця . А трогати і виганяти коренних місцевих жителів вибачте це нонсенс .

ОД
Ольга до Абдул рахмана

Ні, я зовсім так не вважаю. Мені не заважають жодні паспорти. В тому то і справа, що мені все одно хто, якої національності, з яким паспортом. Я звикла жити в багаотнаціональному регіоні, звикла поважати і любити культуру і традиції інших народів. Мені дуже подобаються інтернаціональні сім"ї. Я дуже щиро ставлюся до всіх людей, і наївна, думаю, що інші роблять так само. Я не розумію, коли когось відряджають за перевал, коли в коментарях читаю тільки ненависть один до одного. Ми ж так довго жили в мирі і злагоді. Чи це тільки мені так здається. Я просто не хочу війни. Все дуже просто.

Ф
Фатів

Ольга почитайте історію Закарпаття . Якшо вам шось говорить карпатський басейн.

АР
Абдул рахман

До Ольги...А що Угорські паспорта мішають вам свою землю любити як рідну матір і дітей виховувати у любові ?В том то і діло якщо заборонять подвійне громадянство то людт тоді і втечуть.Невже ви думаєте Власники Угорських чи Румунських паспортів відчувши які можливості то свободу їм дали ці паспорти і після того вони відмовлятся від цого блага?Я з цікавістю чекаю як будуть репресувати тих пів мілйона подвійних громадян які живуть на Україні.

О
Ольга

Вибачте, а додому це куди? В Угорщину чи в автономію?

Ф
Фатів

До Ольги Оля ви навирно ннрозумієте . Закарпаття наша земля но не українська . Кідь ви то нерозумієте то мені вас шкода . За 25 років уераїна унічтожила всьо шо лем мож а тепер добиває нашу природу ліса джерела води і т.д . Для чого нам се треба ? І я і всі адекватні неутікають а хотять повернутися додому !!!

ОД
Ольга до нижньої марги

Но та се-се і МОЯ земля, вповім ти,марго, на нашій мові. Лем я більш ошколована як ти, і хочу миру. Бо я є жона, мати, і не хочу війни. А через таких як ти всі біди на землі.

ДН
до нижньої марги

се НАША земля..а не ваша..вашоє за перевалом ,а іщи то шо усерете

О
Ольга

Добре чи недобре, але це наша країна, наша земля. Її треба любити як рідну матір і дітей виховувати у любові до своєї землі. Знаю, що може звучить пафосно, але, якщо всі втечуть, хто буде тут будувати нормальне життя? Молодь втікає, середній вік втікає. Сумно. Ми ж розумні, працьовиті, добрі люди. Нам тут треба триматися гуртом і будувати світле майбутнє. Робити висновки, виправляти помилки і працювати. Хіба не так?

Д1
до 13:49

а туй нико ся не шифрує, уйди на вулицю та зазвідай любого чи добре му ся живе в україні, тай чи хоче оби ун тай діти жили в Європі.

М
Мукачівець

Шановні щИРІ гукраїнці кідь ви хочете позбавити коріних жителів Закарпаття гукраїнського громадянства тоді позбавтесь от Закарпаття бо оно нигда неболо гукраїнов . Кому шось нелюбиться чемодан вокзал кийов там гукрпїна . Ви попробуйте тронути місцевих і ви увидите чим се закончиться . Закарпаття дуже скоро поверннся додому і се вам не днр і лнр .

K
ka

та добре а звідки в україни буде інфа про тих громадян на підставі чого вони будуть позбавляти?

УД
Увага до вже нижчої марги

Штанята на загуби, герой "диванний" (13.56), йди до кримНашу, або даунбасу - там своє херойство показуй

ДН
до нижньої марги

іди у вонячу гузицю,марго кончена,стучати на сусіда то у вас в крові,скотство заперевальне..дам ти адрес,прийдеш сам,най ти смолі червені пущу з носа?ти гавно ссикливе.іди нах і свою вальцманію з собов забери

У
Увага

на цьому сайті роботи для СБУ - "непочатий край" - погрози посадовим особам, призиви до порушення тер. цілістності... айпишники відриті, шифрування відсутнє - тобто вирахувати того "Яяяя" або "10.26", "10.11" дуже просто..

М
Мар'яна

До Олександра.Треба заздрити мовчки!

П
Поляк

А може хай допишуть у законопроекті, що будуть допомагати з отриманням іноземного громадянства, при умові здачі українського громадянства. Думаю, так би ще більше людей прийняло угорське/словацьке/польське/чеське і т.п. громадянства :-)

Я
Яяя

Ні водному документі не пише що ми маємо українське громадянство!

Я
Яяя

Що дала Україна народу? Венгрія громадянство! Чого? Українці не мають ніякого громадянства! Його забрали від Нас коли украіна стала незалежна.

Я
Яяя

Ліпше помолиться оби Порох здох іще сього місяця і все буде супер

О
Олександр

Людина, яка отримала підданство іншої держави, де-юре і де-факто не є українцем, для чого їм тоді паспорти? Робіть собі мадярські і румунські паспорти, але здавайте українські. Люди хочуть сидіти одразу на кількох стільчиках.

*
*****

Кому не подобається бути українцем,той завжди може набути іншого громадянства за межами нашої держави...

Д1
до 11:19

І ти звали...

АВ
Абдул воїн Аллаха

Да 11,03.....Ідіоте із за таких починався і Крим з Донбасом,неподбаєтся Україна(А чого власне вона має подобатися?)То вали в Росію....Вони і звалили

АР
Абдул рахман

Вальцман організовує другий Донбас,а в Чернівцях буде другий Луганськ.У цих 2 областях разом 300000 подвійних громадян Угорських та Румунських ,раптом і зброя знайдется .Все по сценарію

О
Ольга

Тут тепер головне бути мудрими та виваженими і не допустити воєнного конфлікту, не піддаватися на жодні провокації. Ми завжди жили в мирі так і будемо продовжувати. Другого Донбасу допустити не можна.

КБ
кримнаша більше не буде

Не подобається українське громадянство, то вали в Угорщину. А то що "порвав" будеш клеїти власними соплями...

Ж
Женя

Кукарекайте далі диванні генерали, ви лиш з дивані слюною в монітор спроможні. В 2013-2014 стояли на майдані за бабло, а тепер коли в країні таке твориться, ви собі швиденько паспортів намутили. Чого ж ви на вулицю не вийшли? Все влаштовує? То сидіть і собіть тихенько! Ви ніхто, ви управляєме стадо!

НП
но Петю ти дуринь

най прийде шоколадка сюда в Закарпаття і того картавого зомбі най візьме,і якшо буде вибор,я на кусочки порву той жовто блакитньий і запіхаю їм в рот!!!їх чекає участь Каддафі,пси,живодери!!!

П
Порошенко

женя щось каже за пенції???ти шо діб... пенція в 70 доларів це копійки.... идіть на... з своїми пенціями!!!!! У всіх депутатів київа закарпаття і т.д є подвійне громадянство... нафіг потрібуно український паспорт??? бути заручником України жити за нікчемні 200 доларів в місяць?? неможна нікуди виїхати тому що потрібна віза...нічого не втрачу якщо відберуть паспорт україни...

5
5005

Скоро майже буде референдум у Закарпатті !

Я
я

все просто треба з цим законопроектом автоматично повернути територію венгенрську як було раніше і все буде на місцях Закарпаття буде мадярщина і всі хто ще не має паспорта отримає.Добре буде ПЕТЮ ГЕ!

В
Водило

Євгений , тобто Женя ,давай на Донбасс або крим і там їм толкуй. А без Вас люди на Закарпатті і так знають як вижити мож.

ДН
до нижньої марги

тебе скота не зазвідали..уроки учи й букварь читай сопливцю

Ж
Женя

І правильно зроблять. Якщо ти українець - значить в тебе паспорт українця, а не мадяря. Якщо ти мадяр - ти не маєш права голосувати, або отримувати пенсію з наших податків!

У
українець

Ця жидо-олігархічна банда на чолі з порохом робить все аби виникла війна на Закарпатті! Так починалося на Сході України, язик руський їм мішав а на Закарптті друге громадянство мішає! Там де правлять жиди. там війна і розруха!!!

Читайте також