"Угорського виборчого округу" на Закарпатті не буде

14
2

У Центральній виборчій комісії планують організовувати проведення позачергових виборів Верховної Ради України в 213 з 225 одномандатних виборчих округів. Відповідно до закону "Про тимчасово окуповані території" вибори в Автономній Республіці Крим не проводяться.

А на Закарпатті не справдилися очікування партійної та культурної організації угорців KMKSZ (ТУКЗ) - так званого "угорського виборчого округу" тут не буде.

Хоча президія Товариства угорської культури Закарпаття нещодавно звернулася до ЦВК з проханням, щоб, відповідно до статті 18 розділу ІІІ чинного Закону України „Про вибори народних депутатів ”при формуванні одномандатних виборчих округів, вона взяла до уваги наступне: "межі одномандатних округів визначаються з урахуванням меж адміністративно-територіальних одиниць, інтересів членів територіальних громад та проживання на відповідній території національних меншин".

На думку KMKSZ (ТУКЗ) адміністративно-територіальні одиниці, на території яких компактно проживають окремі національні меншини та які межують між собою, повинні входити до одного виборчого округу.

Рішенням ЦВК розчаровані і нагадують, що кандидат у президенти Петро Порошенко, перебуваючи на Закарпатті, пообіцяв захищати та відстоювати права угорської національної меншини на рівні держави. Відтак 1 травня в Ужгороді підписав декларацію про співпрацю з Товариством угорської культури Закарпаття.

25 серпня президент Петро Порошенко заявив, що вирішив достроково припинити повноваження Ради, а позачергові вибори до парламенту відбудуться 26 жовтня 2014 року.

Мукачево.net

Коментарі

ТЯ
тоді я голосовати не буду

Тоді я голосовати не буду

B
Bandi

Felnek a magyaroktol?

Читайте також