Угорською мовою на Закарпатті вчаться 16 тис. дітей у 71 школі (ІНФОГРАФІКА)

39
10

Є ще на Закарпатті 12 шкіл, де діти навчаються виключно на румунській мові.

Про це йдеться у тематичній інфографіці щодо навчання мовою національних менших у школах Закарпаття від аналітиків "Слово і Діло". 

Згідно з матеріалами, всього на Закарпатті нараховується 71 школа, де понад 16 тисяч учнів вчасться виключно на угорській мові з першого по випускний класи. 

Ще у 12 школах 2686 учнів вчаться на румунській мові. Російською мовою на Закарпатті вчаться 1441 учень, словацькою - 145 школярів. 

Угорщина і Румунія, до речі, разом вимагатимуть змін в законі про освіту, який передбачає навчання дітей виключно державною мовою від 5 класу школи. 

Коментарі

О
Олександр

Дайте спокій угорським, румунським та польським школам. Люди самі вирішать де краще навчатись їх дітям. Якщо ви хочете, щоб всі вчились в українських школах, зробіть так, щоб люди самі були зацікавлені, щоб їх діти там навчались.

С
Сашко

Це жах! Війна більше року, а наші діти і далі навчаються російською, румунською, угорською - ці діти без майбутнього в нашій державі.

X
xoxo

коко- боже, тобі так болить, що діти вчать рідну мову за кошти Угорщини? Ти краще будеш жити, зарплата більша буде, якщо закривають ці школи? Ви українці і так багато проблем маєте, країна вмирає,..

К
коко

До тепер всьо боло нормально а щас уже нет. Шо леш наша жидовлада не придумає би леш відвернути увагу людей від основних проблем,НАПРИКЛАД КУРС ДОЛАРА Який тяне за собою нові ціни на все !!! Але скажу так! Це нормально,що в Україні навчання має проходити на укр.мові а всі остальні на 2 місці. Хочеш жити на Україні і лялякати леш по модяр?? Ну так іди жити у Венгри які питання?? А якщо уже жиєш у нас то і мову поважай.! Давайте ви підете жити в Америку і будете вчити там чисто укр мову чи венгр а анг леш так би було. Так вас пошлють тому що їм нах ваша мова не потрібна і поліція в них втрят буде на формі писати українською ПОЛІЦІЯ так як наші пишуть по їхньому,бо то леш ми такі не уважаємо своє

У
Угорец

До Мукачевки...Адаптовуйся сама у свої недодержаву,ви сюди прийлши не ми

М
Мукачевка

Не мелить дурниц! Не для того емігранти їдуть в Мадярщину, Италію, США и т.д., щоб там іх діти вчилися на української мові, а хотят скоріше адоптоватися у новій дерхаві, а наші мадяри хотіди б на двох стільцях сидити - жити в Україні, а бути громадянами Угорщини і зовсім не адоптовиваться в Україну. Ниде в мирі такого не має.

Д"
До "лося"

Голова українців Угорщини Юрій Кравченко: "В Будапешті до української школи записався один учень"

Л
лось

А скільки навчається дітей українською в угорщині??? Скільки шкіл в них??? Хай відкривают. ібо нефіг. Йду попасти. Меринджати меринжати меринжати

М
Медвед

Як руських не є на сході так русинів не є в Закарпатті

Ф
ф

а де панове РУСИНСЬКА МОВА -?? ТАК ПОЛУЧАЙЕТЬСЯ РУСИНИ ЯК НАЦІЯ НАЦІОНАЛЬНІСТЬ ЗАКАРПАТТЯ ЙЕ А МОВУ НЕ ВИКЛАДАЮТЬ НІ В ОДНІЙ ШКОЛІ ?? ЯК ТАК ПОЛУЧАЙЕТЬСЯ ПАНОВЕ ?крапка

Читайте також