Угорський міністр привіз в Мукачево гроші та твердопаливні казани (ФОТО)

9
9

Угорська католицька церква зібрала 32 мільйони форинтів для допомоги закарпатським угорцям.

Акцію по збору коштів оголосили в Угорщині місяць тому, вона тривала по всій країні. Її мета - придбання та переобладнання опалювальних пристроїв, найперше твердопаливних казанів. Церковні організації занепокоєні, що Закарпаття взимку може залишитися без газу. Тому вирішили придбати казани, перш за все для потреб навчальних закладів та малозабезпечених родин.

12 грудня до Мукачева завітали міністр-держсекретар Міністерства людських ресурсів Угорщини Міклош Шолтес та керівник католицької благодійної організації "Карітас" Габор Ечі. Вони передали єпископу-ординарію мукачівської дієцезії римо-католицької церкви Анталу Майнеку зібрані пожертвування. Також було встановлено перші казани на дровах - у Мукачівському ліцеї імені Святого Іштвана, де навчається 60 учнів, та благодійній кухні імені Святої Єлизавети, де готують їжу для малоімущих. Ще один казан передали у будинок сімейного типу в Ратівцях. Про це повідомляє magyarkurir.hu.

Керівник угорського "Карітас" зазначив, що "ми відповідальні один за одного, і якщо брат потрапив у біду, ми прийдемо на допомогу." Загалом католицькі організації планують встановити на Закарпатті близько 150 нових твердопаливних казанів.

Мукчаево.net

Коментарі

1
123

McMurphy- дибіл кончений

M
McMurphy

Плодять сепаратизм !!!!!

Р
русинка

Йой, тать най їм давуть їхні газди. Доста їм того, ош они мадяри... Най ся мало порадувуть... Дасть Бог і ми не повмираєме, лем би сьме всі були здорові!!!

Б
Бачі

Я так і не поняв шо привюз: ковзани(коньки) чи казани(великі кастрюлі) чи все ж таки твердопаливні котли :) А казкарям про допропорядних мадяру, котрі ушитким помагавуть - кіть ісь те замітили, они вкладавуть гроші у садочки, школи та інститут Ракоція(Берегово). У Берегові за то, шо ви українець(по мадярськи не бум-бум) поведете дитину у мадярський садочок, вам іщи давуть взятку (НЕ ВИ - А ВАМ!!!!!). А усі найкращі випускники інституту - "найкращі уми" - ану вгадайте куда переїжджають? Правильно - до Мадярії. А у нас ся лишать самий люмпен аби боло кому голосовати за "золотих унітазу".

Д0
до 008

Якщо твій народ жив би дись у нацменшинстві, і мав би проблеми, ти би теж допоміг

Д0
до 088

А ти кому допоміг

Д0
До 088

Ті всі інвестиції,які вони вкладують на Закарпатті-це по твоєму лише угорцям?Ти напевно знаєш лише про шкільну допомогу,а це капля в морі.

0
088

Так, але допомагають вони лише угорцям - іншим в жодному разі. Таке враження, що всі інші - ніхто за їхніми мірками. Тим паче, що сімей, де один угорець, а інший ні дуже багато на Закарпатті. Але якщо дитина не ходить в угорську школу - цій родині вже нічого не світить. Це нормально?

0
077

Хтось підраховує допомоги,які дає нашому краю Угорщина?Таке враження,що за нас більше піклується Угорщина,а не наша влада.

Читайте також