Угорський "Йоббік" розпочав благодійну акцію на Закарпатті - нею курує колишній скінхед (ВІДЕО)

10
4

Угорська націоналістична партія "Йоббік" знову розпочала бурхливу діляьність на території Закарпаття. Тепер вже виступають як благодійники - передають матеріальну допомогу угорцям, переважно у Берегівському районі.

Зокрема привозять продукти харчування для дитячих садочків. Завітали до сіл Боржава, Берегуйфолу, Великі Береги та Бадалово, де зустрілися з сільськими головами. Курує акцією Томаш Шнайдер, заступник голови парламенту Угорщини від "Йоббіка".

Цікаво, що як зазначає угорська преса, минулого року у парламенті Угорщини через нього виник скандал - адже Томаш Шнайдер, висунутий "Йоббіком" вивявився колишнім ... активним скінхедом. Однак його кандидатуру підтримали навіть депутати від провладної "Фідес", хоча соціалісти голосували проти.

Як повідомляє німецьке агентство DPA, у 1990-і роки Шнайдер був відомим у рідному місті Егер як активіст скінхедів на прізвисько Рой. Місцеві мешканці досі згадують його як неврівноважену людину, яка схильна до насильства.

Цікаво, що супроводжували новоявлених благодійників на Закарпатті репортери телеканалу N1TV. Останній вчора теж опинився у епіцентрі скандалу, коли журналістка під час зйомок брутально підставила підніжку мігранту з дитиною на руках.

Нагадаємо, що лідеру угорської партії "Йоббік" Іштвану Саваі минулого року заборонили в'їзд до України на п'ять років.

Саме Іштван Саваі неодноразово підкреслював, що мета партії Йоббік - це створення русинсько-угорської автономії на території Закарпаття. Представники партії були присутніми у якості офіційних спостерігачів на "референдумі" у Криму та на "виборах" у самопроголошених ЛНР та ДНР.

Mukachevo.net

Коментарі

ДТ
до так

Знову буде зрада? Тупеньке ти свiдоме...

ДТ
до так.

Йоббік ніколи не був сторонніком ДНР та ЛНР. Не п*зди х*йню.

Т
так

пригріваються до людей, щоб потім мадяри закарпатські йшли за ними. наобіцяють краще життя, та мадярські бабки з районів будуть кричати за референдуми. І туй оком не моргнеш і у нас уже західний фронт. гойра йоббік! Йоббіки сторонники ДНР і ЛНР, шо казати. все зрозуміло.

Z
Zoltan

Я не сторонник Йоббика, но в этом случае ничего плохого не делали: не поджигали памятники, не обливали краской, наоборот, пришли какую-то помощь оказать. И разве они виноваты, что страна в глубине экономической, социальной и моральной ямы? Больше чем уверен, если у нас был бы хоть минимальный порядок, их не было бы здесь! Вы послушайте руководителей детских садов, сел...

Читайте також