Угорці Румунії та сербської Воєводини засудили акції на Закарпатті

11
20

Угорський демократичний союз Румунії (DAHR) та Угорська асоціація Воєводини (VMSZ) також глибоко обурені низкою акцій, розпочатих СБУ 30 листопада проти угорських організацій та установ на Закарпатті.

Келемен Хунор, президент DAHR, відреагував на події на офіційній сторінці у Facebook.

"Черговий напад на угорську громаду Закарпаття викликає глибоке обурення. Я вірю, що не тільки ми, угорці, які проживаємо в Карпатському басейні, висловимося з цього приводу, а й міжнародне співтовариство.

Я солідарний з Ласло Бренцовичем та працівниками угорських установ. DAHR зробить усе можливе, щоб інформувати міжнародну громадськість про це "полювання на відьом". Я закликаю всіх угорців, які проживають в Карпатському басейні, підтримати наших друзів на Закарпатті", - зазначив Келемен Хунор.

Угорці Воєводини також відреагували на події на Закарпатті.

"Ми вкрай рішуче засуджуємо залякування Служби безпеки України, що направлені проти угорців та закликаємо міжнародні організації до рішучих дій!", - йдеться у заяві.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ГТ
Гайналь темний

Мадяри най валять у Мадярщину.

ДE
до Ede

Откуда в вашей Бурятии взялись "народы Подкарпаття"?

E
Ede

На носу годовщина того, когда официальный Киев первый раз кинул народа Подкарпаття! А за 29 лет, как минимум 29 раз :(

ТН
та не туда

А запоріжському судови яка мара до Закарпаття?! Там має си пуд боком даунецький сепар-зоопарк - най ся тими позанимать. З тими роботи на десятки року!

М
Майдаун

Щи м єдно забов повісти, шо учора'м ся вертав дому вечером і яукраїна ня загнобила. Се я точно відів ош то она бола. Но не сама. Там щи кось под гімн мене.....кохав. Мене і до типирь болить. Но боло файно. І завтра через ті дуфорти піду, і Україна опять брутально мене загнобить.

М
майдаун

нись уночи Україна од ня украла коврик з перед двирьми у квартиру у цинтрі вароша, яку мойому вітцьови подаровав СССР (на оболоках надписи чомусь по мадярськи боли, кажуть туй жила сім'я патикаря-куркуля, який утік). Учора вичур Україна (я точно її відів) мені насрала у калоші. У 2013 році я став доктором акушерсько-бетонних наук, і продовжував продвигати новий у світі напрям досліддень, шо започаткував щи при СССР. Но Україна указала, шо то жонам не треба, та й на стройці мене послали, як акушера по роботі. Тому на совісти України після 14-го року втрата майбутнього нобеля. Засранці, сволочі, ушиткі! Лем я єден красний і не pi-jo-egy. Кончені ушиткі, лем заЖиттяОПці щи повністю правду кажуть і лкм за мене думавуть.

Ч
Чудувуся

Зауважте, мадяри Словаччини до сих протесту не приєдналися? Чом? Немає їх? Айбо так їх "товти" зашугали? А шо там з мадярами Бургерландії? Ніхт ферштейєн, аллес гут?

Д
Дідо

Усі щось пробують коментовати,а який кримінал зробили мадяре, так і неясно і як стали сепаратистами тоже неясно, видно у запоріжських суддів сепари всяде видяться.

М
Майдаун

Поцріоти вушливі,111,»поцріот» повічьте, а з якого болта славити україну!? Україна лем гнобить,руйнує,краде,заводить люди у злидні,змушує поневірятися у рабах по Світу,типирь ще й убивать!Україна лишила люди медичної допомоги, ефективної освіти, лишила захисту і прав! Україну в межах 2013 р., потужну науково -промислову державу з освіченим населенням створив Союз! Поцріоти і націсти не змогли чи не захотіли навіть подароване зберегти! То за што вити і хвалити!?

А
Андрій

Абсолютно по*уй на мадяр

Д1
До 111 ТА патріота сраного

Губернатор петров дуже хоче керувати обласною адміністрацією і обласною радою КМКС не погодились підтримувати калмика результат * безпідставні саме цікаве безрезульттативні обшуки так що патріоти і 111 оиздуууте домі нема чого. засранцям тут щічки надувати

О
опришок

петров з своіми амбіціями стати головою облради , недай БОГ зробить другий донбас на Закарпатті де сране ( рідне закарпаття ) люди голосували за Закарпатців а не за калмика поляк * пітьовка*горват* лунченко ви чим думаєте ХТО за вас проголосує веснов ДУМАЙТЕ МУШКЕТЕРИ

ДУ
До угорців ромунії та воєводини

За себеся там журіть!!!

Ю
ю

результат обшуків у студію! Кіть там нич не нарили, то начальника, голову СБУ і відставку з позбавленням дердавної пенсії і допобачення. То самоє і суддьови, шо видав дозвіл на обшук. Кіть нарили - укажіть шо, бо кіть боло за шо, то Гелікоптера з ушиткими подпівалами мордою ткнути. А кіть нич, то просити вибачення на рівні міністрів, Президента і голови ВР.

ДК
до коментаторів

да здравствует и прощай безвизс ЕС идобро пожаловать в таёжный союз! Поздравляю , довыпендровались гордые украинцы!

ДВ
До всіх

Назви , в кого є чисто ? Люди - г@вно

П
Патріот

Чого так бояться тих обшуків, мабуть не все там так чисто

П
Патріот

111 правий 100%

1
111

а не в Сюрте співають гімна мадярщини... а туй кричать шо ми ущимляємо мадярів...та вас ще не ущимляли... біровка як краса бюджетні грошики та нараз мадяри за неї заставу внесли..бо ви всі за єдно..вам пох україна..ви лиш про україну вспоминаєте коли вам треба на заводі поробити і коли вас ущимляють...

1
111

Поясніть може я не розумію. Якщо є ознаки кримінального порушення, є докази..є ухвали і всі підстави для обшуку то обовязково все політизувати? як по іншому проводити обшуки? для чого ці воні у всіх змі? якшо людина винувата вона має сидіти в тюрьмі або нести інше покарання яке передбачене законом. Для чого із кожного угла кричати що ми когось ущимляємо чи переслідуємо? це наші закони!!є злочин - відповідай, чи ти мадяр чи узбек чи чучмек, чи румун, чи болгар.. ти в україні живеш по українським законам

Читайте також