"Укравтодор" почав проектувати дорогу біля Угорщини разом з новим КПП "Дийда"

15
0

Як заявляють у державному агентстві, нова автострада поєднає українську трасу М-06/Е-50 Київ-Чоп з угорською М-3 Будапешт-Н’їредьхаза і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною.

За планом, це має спростити транспортне сполучення між Україною та Європою, зняти навантаження з контрольно-пропускного пункту «Чоп-Захонь», на який наразі припадає основна частина вантажних автомобільних перевезень. У такий спосіб буде вирішено багаторічну проблему сполучення між Україною та Угорщиною.

Спорудження автомагістралі М-3, загальна протяжність якої становить 281 км, було призупинено на території Угорщини за 20 кілометрів від кордону з Україною – біля населеного пункту Вашарошнамень,- з огляду на визначення оптимального варіанту проходження траси через кордон між двома державами.


Кабмін затвердив угорський кредит у 50€ млн на дорогу, що з'єднає Берегово і Мукачево


— Наразі прийнято рішення про проходження цієї траси біля с. Дийда із спорудженням нового однойменного КПП. Проектні роботи нової автомобільної дороги з української сторони до КПП «Дийда» будуть завершені до кінця  цього року, — йдеться у повідомленні "Укравтодора".

Нагадаємо, цього року на кордоні України та Угорщини з’явиться новий КПП Велика Паладь – Надьгодош, що має суттєво спростити перетин кордону для мешканців прикордонних населених пунктів.

Укравтодор обіцяє провести ремонт 11,5 км автомобільної дороги О-07-03-04 від селища Чепа до нового КПП. На території Угорщини під’їзд до КПП вже споруджено. Оформлення документів українськими і угорськими прикордонниками та митниками здійснюватиметься на спільному пункті контролю.

Дивіться також: Журналісти показали, чим відрізняється ремонт доріг в Україні та в Угорщині.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також