Укравтодор пообіцяв до осені відкрити КПП Велика Паладь – Надьгодошь на Закарпатті

6
1

Цього року на Закарпатті, на кордоні України та Угорщини з’явиться новий КПП Велика Паладь – Надьгодош, що має суттєво спростити перетин кордону для мешканців прикордонних населених пунктів. Про це повідомляють в Укравтодорі.

Пункт пропуску планується відкрити до середини осені 2017 року.

Укравтодор обіяцє провести ремонт 11,5 км автомобільної дороги від селища Чепа до нового КПП. На території Угорщини під’їзд до КПП вже споруджено.

Угорська сторона взяла на себе зобов’язання побудувати спільний пункт контролю, де здійснюватиметься оформлення документів українськими і угорськими прикордонниками та митниками, що спростить процедуру перетину кордону та скоротить час проходження формальностей.

- Відкриття нового КПП на кордоні України та Угорщини покращить сполучення між двома країнами, що, в свою чергу, стимулюватиме розвиток економіки, сприятиме надходженню інвестицій та створенню нових робочих місць, - зазначив Славомір Новак, керівник державного агентства автомобільних доріг.

Питання облаштування КПП Велика Паладь – Надьгодош на Виноградівщині обговорювалося на державному рівні понад 10 років.

Ще у січні 2015 році під час візиту на Закарпаття міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петера Сійярто було домовлено з керівництвом області про відкриття пункту пропуску «Надьгодош-Велика Паладь» на Виноградівщині.

 

Коментарі

ВП
Велика Паладь

Хіба мадяре построять дорогу бо тот Укравтодор всьоровно заникать бабки а дороги як небуло так і не є і не буде пока керують такі як гройсман.

Читайте також