Україна і безвіз: як виглядатиме перетин кордону на практиці

24
25

Сьогодні, 6 квітня, Європейський парламент більшістю голосів підтримав запровадження безвізового режиму з Україною.

Це дуже важливий, але не останній крок на шляху вільних поїздок українців до Європи. 26 квітня проголосувати за безвіз має ще Комітет постійних представників (COREPER), а після цього Рада міністрів ЄС. У разі позитивного голосування візи нам відмінять з 11 червня, передає ВВС Україна.

Як це діятиме на практиці?

По-перше, при перетині кордону потрібно буде мати:

  • Біометричний паспорт для виїзду закордон
  • Підтвердження наявності коштів (зазвичай це доводять випискою з банківського рахунку чи пред'явленням готівки у розрахунку 50 доларів на добу перебування)
  • Документи про мету поїздки (запрошення від родичів, знайомих або, наприклад, на конференцію) чи про місце проживання (бронювання готелю)
  • Поліс медичного страхування
  • Поліс страхування цивільної відповідальності автовласника (у випадку подорожі автомобілем)
  • Підтвердження планів повернутися в Україну (зворотний квиток)

По-друге, вирішувати чи впускати вас на територію ЄС тепер буде не консул, а прикордонник. Причинами відмови можуть стати:

  • відсутність коштів
  • відсутність необхідних документів (наприклад, бронювання готелю чи запрошення)
  • перебування особи у "чорному списку" (раніше була заборона на в'їзд)

Поїхати можна буде до всіх країн ЄС, окрім Великої Британії та Ірландії. Також без віз зможемо подорожувати до Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, які належать до шенгенської зони, але не є членами ЄС.

Водночас, для роботи у ЄС або довготривалого навчання потрібно буде отримувати довгострокову візу.

Старі (небіометричні) закордонні паспорти з чинними шенгенськими візами продовжуватимуть діяти.

Нагадаємо, на підтримку безвізового режиму з Україною в Європарламенті віддали 521 голос. 

Коментарі

О
оскарделахоййа

владастадо баранів

1
1117

Охрєнітельний "здобуток"! І заради ЦЬОГО майдануті перевернгули країну?

В
володимир

Зараз при перетені кордону з Шенген візами потрібно те саме. До чого ця вся дезинформація? Хіба щоб відккрити шенген не потрібні ті самі підтвердження про наявність коштів, про житло, про повернення протягом 90 днів? Ви просто маніпулюєте фактами.

А
Анютка)

А якщо я їду в Чехію на шопінг,на 1 день часником? Мені ж не потрібне ні запрошення від родичів,ні готель.Це ж якщо порганичник не повірить -то відправить додому? Розумію,що довідка про певну суму може надатись,але в той же час......

ДН
до нижньої марги

писати научися,натовець дебільний,кроме гівна щесь никуда не вступив,тупак майданутий

Д1
До 11.20

уЗБАГОЙСЯ Марго . Слідуючий ступляй НАТО , таги Чорногорія .

ДН
до нижньої марги

ти ся членом родив..так шо уЗБАГОЙзя

P
pasha

Потрібно ввести візовий режим для громадян ЄС, і тоді подивимось як вони будуть ставитися до нас, і як будуть вести з нами переговори. Потрібно так зробити щоб не ми йшли і просились в ЄС, в щоб ЄС саме було зацікавлене, щоб Україна була її членом.

P
pasha

Нащо було той безвіз, якщо людям потрібна дана можливість щоб мати змогу поїхати за кордон і заробити гроші, а не йти подорожувати. До чого опустилась наша країна.

K
ka

до першого коментатора. війна почалася не зза цього а бізнесмене не поділили свої грошики а наївні думають через ЕС

K
ka

а якщо я їду в ниредьзагу туди й назад навіщо мені готель ? і до речі мене за гроші ніколи не питали

K
ka

цікаво як тоді поїхати наприклад на 5 днів можна безробітньому чи з зп у 3200 ..... прижмуть тебе раз два. звідки доходи!?

ДП
До петровича

Отпичатки треба здавати якшо в тебе не біо паспорт такщо лапшу невішай. І лекше нам нестане шо ми краіна тритього сорта!!? чи тобі зарплату порох пудойме?

А
Апачі

Раніше люди платили від 150 до 300$ за візу на рік. А тепер платити не треба буде. Гроші які потрібно показувати на кордоні можеш потратити на себе або взагалі не тратити. А колгоспники які пишуть шо то лиш гірше стане від безвізу точно не раз за кордон не їздили.

П
Петрович.

Що за глупості пишите. Видно самі ніде не були. А ви в курсі щоб отримати Шенген треба боло особисто їхати і здавати отпечатки пальців. В консульство. І платити за візу мінімум 35евро. А типирь з біометр. паспортом нікуда не треба йти. Добра половина коментаторів до тепер не була в европі і тепер не буде . Тільки обсирати можуть. жебрач. І до тепер таможник питав скільки є грошей і куда їдеш. Но то лем знає тот ко бов в европі. А місцеві коментатори дальше свого болота і не боли.

1
111

50 доларів чи євро? Хотіла жебрач безвіз.. а тепер каже 50 євро то много :)))

S
slavon

вирішувати чи впускати вас на територію ЄС тепер буде не консул, а прикордонник. Причинами відмови можуть стати:відсутність коштів ,та то тіх що йому треба дати ...то тіпа пустітьня будьте добрі ,нате вам 10 долларів.Не забуваємо,що прикордонник є із сторони нашої та їхньої

S
slavon

Забувим вповісти...ош віза стоїла дешевше ги тепер треба мати на рахунку за добу перебувння.Нашо безвізовий режим кіть із візовим було простіше і дешевше.А іще я не хочу як каже 77 бути краіна третього сорту.Чумазі другий сорт,а ми третій..................МОЖЕ КОСЬ ХОЧЕ ЗАПЕРЕЧИТИ,ЩО Я ;БІЛІБЕРДУ; НЕСУ?

7
77

Да краіна третього сорту!!! Зашо ми так опустились? Аби й далі в консульствах черги займати? Нах нужен той безвіз!

S
slavon

се для народу зробили!!!Простого народу .Нашо нам та Європа кіть треба мати на рахунку 50 доларів на добу,треба пів місяця робити...се без страховк на транспорт,без документа про мету поїздки ,без поліса медичного страхування,без підтвердження планів повернутися в Україну .....може я хочу автостопом,або мені треба на добу ранніше,або пізніше.кошти на квиток на зворотній шлях хто поверне?....Та за такоє они іще будуть голосувати 26 квітня ?Бо це не останній крок ?Они іще думають?А НАФІГА НАМ ТА ЄВРОПА...МИ І ТАК У ЄВРОПІ.ЧОМУ МИ ЇМ ТАКІ УМОВИ НЕ НАДАЄМО?

ВМ
Візовий мийкер шк шк безвіз шийкер

Лол робивісь собі шенген і ішовсь кудась хотів , а типир всякі львівські кобіти і всі ко не з закарпатської обл можуть узятися за пуньку і стинути сильно

1
111

Канешно, черги і бариги приоформленні билі ліпші, нитіки.

П
Правду

Фатьов каже. Одмінити безвіз.

Ф
Фатів

Опять орків надурили ))) і який се безвіз ? Укажи грощі укажи ко тя покликав укажи готель ))) се сміх . Но пеця ізась убабрав з людом .)))

P
ProRock

а чому ви це не написали років 3 тому??? і за це треба було просрати три області, ушатати економіку і опустити гривню(а разом з нею і простих Українців) ниже плінтуса, дозволити продати свій ліс і свою землю воно мля цього коштувало???

Читайте також