Україна і Угорщина домовилися

3
0

про спрощений прикордонний рух

Міністри закордонних справ України і Угорської Республіки Арсеній Яценюк і Кінга Генц підписали Угоду про правила місцевого прикордонного руху.

Про це повідомив керівник прес-служби МЗС України Андрій Дещиця, відзначивши, що церемонія підписання пройшла у вівторок в Ужгороді.

Як відзначив Дещиця, - угода цього документа з Угорщиною – першої серед сусідніх країн-членів ЄС - є особливо важливою в контексті приєднання цієї країни з 1 січня 2008 року до Шенгенської зони. Положеннями Угоди передбачено безвізовий рух через спільний кордон громадянами України і Угорщини, які проживають у прикордонній зоні (50 км від кордону) на підставі дозволів на спрощений перетин кордону.

Під час зустрічі керівники зовнішньополітичних відомств двох країн також відзначили позитивну динаміку двосторонніх політичних відносин, обговорили результати саміту «Україна – ЄС», - передає «УНІАН».

Яценюк і Генц також схвально оцінили стан українсько-угорської торговельно-економічної співпраці, відзначивши, що об"єми українсько-угорського товарообігу зросли вдвічі і досягли рекордного за останні 15 років рівня, наблизившись до 2 млрд. дол. США.

Крім того, сторони обговорили питання прикордонної співпраці, зокрема, будівництво нового пункту пропуску на спільному кордоні Дідове – Берегдароц, щоб відкрити його до проведення в Україні фінальної частині Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Глави зовнішньополітичних відомств України і Угорщини також обговорили питання розвитку національних меншин і прикордонної співпраці, зокрема, будівництво нових і розвиток існуючих пунктів пропуску на спільному кордоні.

На фото: міністр закордонних справ Угорщини Кінга Гьонц (ліворуч) і міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк. - Зйомка 18 вересня 2007 року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також