Україна може почати імпорт електроенергії з Європи: Зеленський запросив підтримку євромережі

5
6

Президент України Володимир Зеленський просить надати підтримку в організації імпорту в Україну електроенергії обсягом до 2 ГВт на суму близько 800 млн за поточними цінами.

Про це він заявив на міжнародній конференції про солідарність із народом України у Парижі, передає Інтерфакс-Україна.

"Як мінімум до завершення цього ОЗП ми потребуємо аварійної підтримки з боку європейської енергосистеми - тобто постачання електрики з країн Євросоюзу в Україну обсягом до 2 ГВТ", - сказав Зеленський.

За його словами, щоб це сталося, необхідно рішення європейської мережі системних операторів системи передачі електроенергії збільшити імпортну потужність. Він зазначив, що деталі цього рішення знають українські фахівці, які зараз перебувають у Парижі.

"Така підтримка може коштувати близько 800 млн євро в поточних цінах. Але це значно менше, ніж може нам усім коштувати блекаут. Я закликаю вам зробити одними із практичних результатів цієї конференції узгодження всіх рішень», - зазначив президент.

Нагадаємо, наразі в енергосистемі зберігається значний дефіцит.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ДУ
дебілам унизу

не нийте, не бомблють, не гориме, не сидиме сутками у півницях, робота є, жерти є! Дякуйте мацкалям - слугам диявола і собі, што сь те за зажопу і регоаналів голосовали, які ушитко робили, аби сьме лягли под диявола! Ко не чекав ги ті мацкалі (мнє далжни здєлать, я пісал в гаріспалком, а званіла в жєк, а мнє нє нада), і уміняв окна, утеплив стіни, і т.д. тот і у квартирі менше 18 не має. А мош на сись період і вітця-матір од собі узяти - тепліше буде. Не нийте, ковдуші (нижні коментатори), бо то такі ги ви дали поиватизовати Фірташам, шуфричам, льовочкіним, ахметкам, тимошенкам енергогенеруючі підприємства, які з «свойов» електриков роблють шо хочуть. И не є права законного їх заставляти робити ингак, як они самі хотять. Ви продалися за 200 гривнів, тому не нийте, у люди май білше проблем..

І
Іван

Правильне рішення.молодець

М
Мукачівець

Європейська ціна "зеленої" електроенергії 0,5Є, українська - 0,1Є. Чи не буде це "Білоруська схема - 22" із імпортом власної електроенергії за завищеними цінами? І що буде з мараторієм на підняття ком. послуг під час війни?

П
Пітьо

Яке вчасне рішення.... А чим думали раніше? Чи у нас немає толкових людей у владі, а остались одні злодії? Кстаті як у нас народ переживає в Ужгороді та Мукачеві перші морози з автономним опаленням, всім тепло в квартирах?

СЄ
Смолаш єден...

...но туй і маєте,поднаття ціни,бізнес...но ліпше так,як генератором)

М
Мукачево

Дайте світло людям мороз на вулиці

Читайте також