Україна може потіснити Колумбію на світовому ринку виготовлення наркотиків

21
0

За неофіційною інформацією, українського зілля щороку виробляють на 2,5 млрд гривень й воно легко конкурує з імпортним.

Україна вже зазіхає на лаври Колумбії - світового лідера з виробництва наркотиків, повідомляє кореспондент ТСН Сергій Гальченко.

Знайома всім коробка сірників має ще одну назву та ще одне призначення, відоме тільки втаємниченим. Це – корабель, яким вимірюють дози марихуани.

В Україні, як з'ясувалося,  таких "кораблів" із зіллям щороку виробляють на 2,5 млрд гривень, вивозячи з країни по 150 тонн марихуани, йдеться в сюжеті ТСН-Тиждень.

2 роки тому 170-тисячне місто Мелітополь сколихнуло жорстоке вбивство – на очах у людей, немов в американському трилері, розстріляли бізнесмена Олександра Остапенка.

Друг загиблого Віталій і ще кілька свідків підтвердили: кривдників було троє.

Усі вони також  місцеві бізнесмени.  На курок натискав Геннадій Сахацький. Двоє інших – зять Сахацького Стольников та близький друг Бурдін. Останній  допомагав зловити нещасного, коли той тікав. На лаві підсудних був лише один – той, хто стріляв.

Феміда осліпла, бо так звані "свідки" - люди не прості,  заявляє адвокат сім'ї загиблого.  Ні багато ні мало  - місцеві наркоділки.

"Підсудний має пряме відношення до наркобізнесу, до наркортелю. Цу пов'язано з іншими країнами. Україною і Росією, як мінімум", - каже адвокат сім'ї бізнесмена Іван Бондарук.

Мелітополь вже давно став одним із головних постачальників зілля – і не лише на внутрішній ринок, - розповідає громадський активіст Федір Коновалов.

"Ми брали учать у рейді. Це Мелітополь, Харків та Росія. Так, Україна, на жаль, експортує наркотик. Є потенціал для цього", - каже член Всеукраїнського руху протидії наркоманії та наркокорупції Федір Коновалов.

Потенціал різко зріс, відколи Кабмін  узаконив поняття "технічні промислові коноплі – зілля без наркотичного вмісту".

До 2011-го такий сорт вирощувало 11 компаній,  після "зеленого світла" уряду, охочих виявилося з півсотні.

Схема така, розповідають експерти: технічні коноплі лише завіса. Ними обсаджують поля, а всередині зростає зілля з високим умістом наркотичної речовини.

Про обсяги бізнесу свідчить хоча б те, що потрапило в  міліційну статистику. 76 гектарів – торік  "накрили" лише в Харківській області.  Це 5 тон готового зілля. Українські споживачі за рік вживають 7 тон. Куди йде те, що виросло на інших – невидимих для міліції полях – для експертів давно не секрет.

Плюсом для України є те, що у світі не існує системи, яка могла б чітко сказати – коноплі з України, тому ми ще довго можемо існувати під вивіскою – країна наркотрафіку, а не країна виробник і постачальник.

Навіть надсучасні прилади не змогли відрізнити українське зілля від імпортного.  Виходить, зілля українське легко конкурує з імпортним.

"На експортера ми не перетворюємося. Воно може перевозитися, звичайно, тут поряд знаходиться і Росія, відкриті кордони", - каже начальник УБНОН МВС України Олег Школьний.

Тим часом, ті, кого варто було б перевірити насамперед,  активно позбавляються від доказів.  Це  фігурант зухвалого вбивства, "свідок" Володимир Бурдін – він різко збіднів, розпродав усе майно і тепер тікає від журналістів на звичайній "Таврії".

На полях, які багато років поспіль засівали наркотиками, сьогодні цнотливо росте полуниця.

Нагадаємо, майбутні педагоги влаштували продаж марихуани прямо в супермаркеті Одеси.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також