Україна переходить на «зимовий» час

5
0

у ніч на 28 жовтня

В останню неділю жовтня Україна перейде на «зимовий» час. У ніч на 28 жовтня стрілки годинника будуть переведені на одну годину назад.

Перехід на «зимовий» час здійснюється відповідно до ухвали Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року.

В Україні перехід на «літній» час вперше вводився в 1917 році, а з 1981 року вже в СРСР знову регулярно вводився «літній» час. Цієї традиції з 1991 року дотримується і незалежна Україна. До 1996 року «зимовий» час вводився в останню неділю вересня. Після цього уряд вирішив синхронізувати переведення стрілок з більшістю європейських країн, передає «Новий Регіон».

Нагадаємо, вперше «літній» і «зимовий» порядок відліку часу був введений в Англії в 1908 році з метою економії і раціональнішого розподілу електроенергії протягом доби.

Зараз на «літній» і «зимовий» час переходять більш ніж 110 країн світу.

З 1996 року за рекомендацією Європейської економічної комісії ООН період дії «літнього» часу був продовжений до останньої неділі жовтня. Це рішення обґрунтоване дослідженнями медико-біологічного і економічного характеру, проведеними в різних країнах.

Переведення стрілок дозволяє знизити енергонавантаження і поліпшити екологічну обстановку, забезпечити стійку роботу єдиної енергосистеми країни, узгодити транспортний вантажопотік і зв`язок, організацію теле- і радіомовлення.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також