Україна та Угорщина нарешті домовилися спільно попрацювати над законом "Про освіту" (ФОТО)

7
9

Україна та Угорщина домовилися, що спільно напрацюють документи стосовно імплементації статті 7 Закону «Про освіту».

Зокрема про це  йшлося під час зустрічі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич та Міністра людських ресурсів Угорщини Золтана Балога.

Сторони також домовилися почекати рішення Венеційської комісії. Про це йдеться на сайті МОН.

— Я радий конструктивному діалогу, що відбувся між нами. Я також хотів би, щоб широкий загал України розумів, що ми хочемо лише показати позицію угорців в Україні. Для Будапешту добрим є те, що добре для угорської громади в Україні. Також хочу підкреслити: ми розуміємо позицію України, що всі громадяни повинні володіти державною мовою, – зазначив Золтан Балог.

Українська сторона в домовленостях ще раз підкреслила, що зміни не будуть застосовуватися поки не будуть розроблені відповідні документи стосовно імплементації статті, що й передбачає Закон «Про освіту».

— Стаття 7 Закону є дуже загальною. Спосіб імплементації буде описаний у інших нормативно-правових актах. Імплементація має враховувати специфіку меншин, зокрема тих, що не належать до слов'янських мов, – розповіла Лілія Гриневич.

Україна та Угорщина також спільно працюватимуть над покращенням навчання українській мові у школах нацменшин.

— У педагогічному аспекті ми погоджуємося і готові співпрацювати. У нас є питання юридичного характеру, щодо якого ми хочемо отримати експертну оцінку від наших партнерів. Але ми сподіваємося на подальшу продуктивну співпрацю, – додав Міністр людських ресурсів Угорщини.

Коментарі

ФМ
Феле модьор

При соціалізмі сякого бардака не було нигда шуга! Ко бы знав, ож сусідні народы годні посважатися из-за майданутого мислення.

1
16.15

Ни одкрити а удкрити,ни повісили а увісили,ни беззаконня а биззаконія,ни бізувно а бізівно,ни иншакой а иншакий.ни валовшен а валовшин-пиши нибораку на правильній українській ми поймеме,но який ти закарпатиць як у нас кажуть ни риба ни мнясо .Вообщек ти себе правильно пудписав Іван-дурак.

В
Вонюшкам

Иван, ты че? У этих кацапотроллей паспорт двуглавого гермафродита.

І
Іван-дуракові

чий паспорт одкрити?.Прапори висять, які повісили, поміняти не довго.Які закони в государстві суцільного беззаконня?Ціцяшь туйки бізувно лем ти, на иншакой ти не валовшен.Сидіти тихо треба тобі-сиди тихо, не буди лихо

ІП
Іван Пальо

До нижніх рогулів. Відкрий паспорт - якої він країни? Чиї прапори висять на ваших рогульських радах? Законів якої країни ви дотримуєтесь? Чиї .... ви ціцяєте останні 26 років? Га?? Вот і тихо сидіть?

М
Мункач

До нижнього,правильно пишеш -вернути,бо закарпаття не україна

І
Іванові

І в тупі голови забігають слушні думки.Чужой треба вертати -золотой правило

ІП
Іван Пальо

****Для Будапешту добрим є те, що добре для угорської громади в Україні**** Може вернути Закарпаття цим азіатам. Це також добре для угорської громади. Має бути межа дозволеності..

.
....

фамилія ціква унеі

Читайте також