Україна та ЄС створили спільну ініціативу для збереження лісів

13
1

16 лютого Україна та Європейський Союз створили ініціативу щодо збереження та примноження лісів.

Вона передбачає висадку трьох мільярдів дерев до 2030 року.

Міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Руслан Стрілець та Єврокомісар з навколишнього середовища, океанів та рибальства Віргініюс Сінкявічус відвідали селекційно-насіннєвий центр у Житомирській області, де погодили ініціативу збереження лісів.

Стрілець зазначив, що українська ініціатива щодо відтворення лісів повністю відповідає новій лісовій стратегії ЄС — вона передбачає висадку 3 млрд дерев до 2030 року. Він також наголосив, що ця ініціатива є частиною Стратегічного плану ООН щодо лісів на 2017-2030 роки, метою якого є збільшення площі лісів на 3%.

Єврокомісар зазначив, що лісогосподарські практики України під час активних бойових дій є показовими для Європи, оскільки Україна продовжує закладати ліси на деокупованих територіях там, де їх вщент спалили. При цьому Україна продовжує виконувати довоєнну програму з висадки лісів.

Сінкявічус висловив упевненість, що збройна агресія рф не може бути перешкодою для того, щоб будувати мости між Україною та ЄС, а навпаки – мотивує об'єднуватися ще більше.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

І
Інформативно

Отже , створено те , що буде контролювати "потоки" крадівництва .

Читайте також