Україна вже на фінішній прямій запуску кириличного домену "УКР"

4
0

Міжнародна некомерційна організація ICANN, яка займається регулюванням питань, пов'язаних з доменними іменами, анонсувала завершення другого етапу на шляху України до запуску свого кириличного домену «УКР»

Україні було виділено поєднання букв кириличного алфавіту «укр» для використання в якості домену першого рівня. Таким чином, домен хоча ще не делегований нашій країні, але вже заброньований. 

За правилами ICANN, реєстрація доменів першого рівня, що складаються з літер нелатинських алфавітів, здійснюється в три етапи. На першому відбувається підготовка процедури, після отримання заявки від країни, і визначення організації, яка буде здійснювати делегування доменів всередині країни. На другому бронюється поєднання літер, а на третьому, який зараз належить пройти України, - здійснюється "запуск" домену. 

В даний час в базі ICANN контактною особою від України з питань домену УКР є Юрій Гончарук, генеральний директор Українського мережевого інформаційного центру (УМІЦ). 

В минулому році УМІЦ відновив переговори про виділення Україні національного кириличного домену «. Укр», припинені в квітні цього року. Відповідне рішення було прийнято після зустрічі УМІЦ з керівництвом Мінтрансзв'язку.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також