Україні погрожують чорним списком за піратський контент (ВІДЕО)

19
0

Україні за інтелектуальне піратство пригрозили чорним списком найбільші світові виробники програмного забезпечення.

Цього тижня представники світових виробників програм заявили, що українці крадуть до 95% їхньої продукції, і пригрозили відомим американським списком-301 – неблагонадійних для бізнесу країн. Оновлену версію, яку складають за рекомендаціями цих корпорацій, чекають вже навесні.

У цих рекомендаціях йдеться про те, щоб перевести Україну на середній рівень. Тобто нижче, але все ж не на самий низ.
 
Рівень комп'ютерного піратства в Україні більше 86% і тенденції до зниження цього рівня немає.
 
IT-експерт та хакер висловив думку, що піратство можна побороти високими зарплатами. "Але краще все таки здатися. Здатися, і разом з нами качати. Я не настільки багатий, щоб годувати Білла Гейтса", - висловив думку багатьох айтішник Дмитро Голубов.
 
Міліція частково прикрила сайт EX.UA і зупинилася
 
Зараз корпорації мають мороку з сайтом EX.UA. Він частково відновив роботу, та 90% файлів недоступні. І можуть не відкритися зовсім, якщо EX.UA не виконає те, що обіцяє кілька років – не почне відраховувати правовласникам роялті. EX.UA пропонує великим корпораціям самим шукати піратський контент і повідомляти про нього.
 
Тим часом українці самі готові заради зручності скачування платити за контент. Так, за фільм дехто готовий віддати кровні 5-10 гривень.
 
Відомий хакер зі свого боку не радить платити, адже інтернет - це віртуальний комунізм. "У самому слові інтернет закладено: те, що в ньому знаходиться, буде спільним", - запевняє фахівець.
 
Тим часом світові хакери готують протест проти пожадливості великих корпорацій. У березні вони збираються масово атакувати їхні сайти. Минулого разу від такого нападу постраждали навіть сайти української влади.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також