Українка Мар'яна Шевчук виборола друге "золото" на Паралімпійських іграх у Токіо

12
1

Вона стала чемпіонкою з пауерліфтингу.

Як повідомляє "Суспільне", Шевчук підняла найвищу вагу серед решти учасниць виступаючи у вазі до 55 кілограм.

Шевчук із запасом стала лідеркою у фінальному виступі. У першій спробі вона взяла вагу 125 кг, у той час як найближчі переслідувачки з Китаю та Туреччини - 118 та 117 кг.

Проте із другою спробою Шевчук не впоралася - 128 кг їй не підкорилися. Китайська та турецька паверліфтерки підібралися до українки на відстань одного кілограма, взявши вагу 124 кг.

Однак першої спроби українці виявилося достатньо для паралімпійського "золота". Вона ще спробувала оновити власний світовий паралімпійський рекорд та взяти вагу 133 кг, але з цим завданням не впоралася.

Українська спортсменка виступала на Паралімпійських іграх вперше. Перед цим вона ставала чемпіонкою на рівні світових та континентальних першостей. А у травні 2021 року на етапі Кубка світу навіть стала володаркою світового паралімпійського рекорду, піднявши вагу 132 кг.


Раніше Mukachevo.net писало про те, що першу золоту медаль для України на Паралімпійських Іграх у Токіо здобула плавчиня Єлизавета Мерешко на дистанції 50 метрів вільним стилем.

Срібло виборов плавець Антон Коль, а фехтувальниця Євгенія Бреус здобула срібло.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

С
супер

Вітання чемпіонці! Мало хто взагалі підіймає таку вагу!

Читайте також