Україною шириться кір. Закарпатців закликають негайно пройти щеплення

5
5

Ризик захворювання надзвичайно зростає, особливо з огляду на міграцію населення на відпочинок.

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного Центру МОЗ України  Вікторія Тимчик, станом на 30 червня в області зареєстровано 10 випадків кору (шестеро з яких – у червні!)

Серед захворілих – шестеро дітей віком до 17 років. Частина захворілих у 2017 році не мали усіх необхідних доз щеплення або не були щеплені проти кору взагалі.

На сьогодні в усіх щеплювальних кабінетах області є комбінована вакцина бельгійського виробництва «Пріорікс» (кір, паротит, краснуха).

Частина вакцини (5 тисяч доз) була отримана з Угорщина як гуманітарна допомога та ще одна частина (12 072 дози) була поставлена в область за рахунок Державного бюджету.

Але, батьки не поспішають захисти своїх дітей від небезпечної хвороби! На сьогодні отримали щеплення від кору тільки 24,1 % дітей віком від 1до 2 років, а кількість тих, хто пройшов ревакцинацію у 6-12 років - тільки 5,8%.

Медики звертаються до батьків з проханням не ризикувати здоров’ям (а подекуди і життям !!!) своїх дітей і негайно пройти щеплення.

Коментарі

Т
Тото

При СРСР таких провалів в принципі не було. Тоді робили нормальні успішні щеплення проти маси хвороб, без тупих піар-акцій. Люди це сприймали як норму. І вшитко було добрі. Що цікаво, кількість населення системно зростала. А що нині?

T
Tetjana

"медики закликають..." Продовження мало б бути - ТИКАЙТЕ ВИД ТИХ МЕДИКИВ! Як же хочеться , щоб люди не мали страху показати дитину ликарю...щоб ликар в свою чергу бачив в пациентови не пачку гривень, а дийсно людину...дитину....Але це на жаль не про наших ликарив. Тому це ще питання- краще перехворити хворобою ( може! Бо не факт що це не брехня щоб зибрати кругленьку суму на вакцинах платних) чи робити прививку и надиятись що вкололи те що треба, стильки скильки треба и чи туда!!!!

В
Вано

Мукачево нет, ви стадо тупорилих, проплачених баранів з атрофованими мозгами!!! Імбицили!!!!

К
Крістіна

Чого ви мовчите про побічну дію? Чому мовчите про параліч, який виникає після цих прививок? Мозги собі вакцинуйте! Звідки стільки емоцій? Хто це писав? Ви коли колете, не несете жодної відповідальності, за наслідки вашою вакцини несуть батьки... краще розкажіть про те як по Мукачеву агітують йти робити ПЛАТНІ щеплення в Ужгороді, мол всі "бюджетні" вакцини погані. Комусь добре на лапу дали грошей.

В
Вано

Спішать втюхати просрочку індійську. А про то, шо діти стають каліками після прививки, мовчать, ублюдки!

Читайте також