Українська "Армія дронів": 10 тисяч пілотів та десятки тисяч дронів 40 різних видів

20
0

Пройшов уже понад рік, як у липні 2022 року було оголошено перший збір на Армію дронів.

Весь цей час збори на безпілотники для України підтримували донори з понад 100 країн, десятки компаній і навіть зірка «Зоряних війн» актор Марк Гемілл.

Завдяки потужній підтримці вдалося придбати тисячі дронів та забезпечити ними понад 200 підрозділів всіх видів Сил оборони України.

За рік Армія дронів з проєкту, що реалізується в межах UNITED24, перетворилася на системну державну програму. Її результати та плани обговорили на зустрічі урядовців, виробників БПЛА, представників бізнесу та волонтерів.

«Українська промисловість нарощує не тільки кількість, а і якість дронів власного виробництва, які ми активно закуповуємо й передаємо військовим. Якщо на початку війни найпоширенішими були побутові коптери, то зараз ми виробляємо бомбери, розвідники та важкі ударні коптери, що за потреби дістають до москви. Рік тому ми не мали жодної моделі ударних коптерів, на сьогодні вже 7 виробників отримали контракти на їх постачання — це понад 10 тисяч таких БПЛА протягом 2023 року. У планах Армії дронів ще багато різної техніки, яка обов’язково сподобається українським військовим і точно засмутить ворогів», — зазначив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

За цей час вдалося спростити експорт дронів, підготувати десять тисяч операторів в 26 різних навчальних центрах, у взаємодії з Генштабом ЗСУ створити перші в світі роти БПЛА, а також перевернути правила війни на морі застосуванням ефективних морських дронів.

P.s. На фото Костянтина Ліберова ще 1700 дронів, які скоро будуть на фронті.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також