Українська стрічка претендує на берлінського "Ведмедя"

5
0

Український короткометражний фільм боротиметься за головну нагороду Берлінале в Німеччині. У конкурсній програмі короткометражного кіно - 11-хвилинний фільм «Глухота» режисера Мирослава Слабошпицького.

Як повідомляв портал "Мукачево.нет", 11 лютого у Німеччині стартує ювілейний, 60-й Берлінський міжнародний кінофестиваль.

У конкурсній програмі фестивалю - 26 фільмів режисерів з Аргентини, Данії, Німеччини, Франції, Великої Британії, Японії, Норвегії, Австрії, Румунії, Швеції, США, Китаю та Росії.

Основною нагородою фестивалю є Золотий ведмідь, його присуджують переможцю в номінації Найкращий фільм. Срібного ведмедя отримують переможці номінацій Найкращий режисер, Найкращий актор, Найкраща актриса, Найкраща музика, окремий приз присуджується за видатні досягнення в галузі мистецтва.

Довiдка

Берлінський міжнародний кінофестиваль був заснований 6 червня 1951 року. Його засновниками стали союзники у Другій світовій війні - США, Велика Британія та Франція. Поряд з Канським і Венеціанським фестивалями Берлінський вважається найбільшим і найпрестижнішим у світі кіно.

Берлінале орієнтується в основному на авторське кіно. У конкурсній програмі фестивалю беруть участь художні повнометражні та короткометражні фільми, створені протягом 12 місяців до початку фестивалю і які не демонструвалися на інших оглядах.

У межах Берлінале працюють фестиваль Панорама, європейський кіноринок художніх фільмів, міжнародний відеофестиваль, фестиваль фільмів для дітей, також проводиться Форум нового кіно, основу якого складають авангардні та некомерційні фільми.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також