Українська vs європейська комуналка: хто платить більше (ІНФОГРАФІКА)

12
7

Щороку влада стрімко піднімає ціну комунальних послуг, намагаючись наблизити їх розмір до європейського рівня. Але наші і закордонні зарплати аж ніяк не рівняються.

За тим, яку частину зарплати ми маємо віддати на комунальні платежі, Україна опинилась серед лідерів – більше половини, тобто 57%. У порівнянні, сусідні угорці за комуналку віддають тільки 22% заробітку, австрійці 11%, а німці взагалі 10%.

Втім, у розрахунках інфографіки не враховані деякі платежі, як от вивіз сміття. А ця послуга в Європі коштує в рази дорожче, пише 24 Канал.

Читайте також:

Комуналка у розстрочку: Гройсман придумав, як українцям осилити захмарні платежі

Коментарі

D
Deqrj

Вася майдан не збереся сам по собі. То треба комусь спонсорувати, як то було зроблено політиками в 2013 році.

В
ВАСЯ

ДЕ ТЕПЕРЬ ХРЕНОВЫ МАЙДАНОВЦЫ. ???? ЧОМУ НЕ ЙДУТЬ ТЕПЕР флагами махати и кричати ми ВИЛЬНИ та НЕЗАЛЕЖНИ. Хотили ЕВРОПУ.?????? Туй маете.!!!!!!!

Я
Яяя

А де минималка 110 евро? А инфографика видносно пенсий?

У
Українка

Уважаемый(ая)ПРАВДА.незнаю в каких магазинах или базарах Вы покупаете по таким ценам,но я покупаю именно по тем о которых писала.поищите места более выгодные. P.S.Привет из Варшавы

П
Правда

Уважаемая украинка!Вы, наверно, находитесь не в той Польше в которой сейчас я. Хлеб 500 грамм стоит 1.59, литр молока 2.29. А минимальная зарплата у поляков с 1 января 2017 года 2000 злотых "грязными". Зачем писать то о чём нет малейшего понятия? P.S. Привет из Кракова!

7
77

До цього списку можна ще додати плату мобільним операторам і оплату за інтернет+ вивоз мусора... В общому ..жопа..

У
Українка

На даний час я в Польщі і хотілось би трохи зрівняти.Беручи зарплату відносно нашу мінімалку в 3200 грн.і польську мінімум поляки мають 3000 злотих в місяць.Хліб при цьому в них коштує 2.69зл.1 літр звичайного молока 1.99злотих. А в нас?хліб мінімум 10 грн,а найдешевше молоко 17 грн!можу з впевненістю сказати що на 100 злотих можна їсти нормально тиждень.В нас можна закупитися на 100 гривень на тиждень щоб нормально їсти?)))з мінімумом м'яса так.можна .мабуть.Я дуже люблю Неньку Україну,і ні за що ніколи не проміналя б її на другу державу.АЛЕ ВЛАДА В НАС ТУПА!!!Головне що вона сита!А народ так,переб'ється.

Читайте також